winnaar verhalenwedstrijd bekend

Patricia van Laerhoven is met haar verhaal ‘Tweestrijd’ de winnaar van de verhalenwedstrijd 2021, georganiseerd door Cultuur Overdag in samenwerking met Bibliotheek Dommeldal. Aan Eric van de Goor werd de tweede prijs toegekend.

Een driekoppige jury, bestaande uit Paul van den Bosch, Telle van Beek en Nico Smid, lazen met veel plezier alle verhalen.
Ze beoordeelden alle verhalen zonder te weten wie de schrijvers waren en stelden eerst een ‘short list’ van finalisten samen:
* Eric van de Goor
* Ria Soetendal-van de Grint
* Gré Keet
* Patricia van Laerhoven
* Gillian de Bart

Vanwege de covid-19 richtlijnen was het organiseren van een feestelijke finale helaas niet mogelijk. In plaats daarvan is een film samengesteld waarin de finalisten hun verhaal zelf voorlezen én waarin bekend wordt gemaakt wie gewonnen heeft. Bekijk hieronder de compilatie van de film. De volledige versie van de film is hier te vinden.

De ingezonden verhalen kwamen Nuenen c.a., Son en Breugel, Geldrop/Mierlo of Heeze/Leende. Nieuwgierig naar alle verhalen? Ze zijn hier te lezen.

Informatie delen:

Geen concertini en films t/m 19 januari 2021

Dit bericht is waarschijnlijk overbodig: u had het vast al begrepen. Maar voor alle zekerheid: alle geplande films en concertini tot en met 19 januari 2021 vervallen.

Maar: van uitstel komt geen afstel! Zodra het weer mag en kan, zullen de geplande films en concertini opnieuw in ons programmaoverzicht terugkomen. We houden u op de hoogte, via onze digitale nieuwsbrief, onze website, Facebook, Instagram, Twitter en natuurlijk de lokale pers.

Ondertussen is er misschien een mooi verhaal over ‘Tweestrijd’ dat het verdient om opgeschreven te worden? Cultuur Overdag en Bibliotheek Dommeldal ontvangen uw verhaal graag. Lees hier meer over de verhalenwedstrijd. Of bekijk onderstaand filmpje.

Informatie delen: