Als u de nieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier.
Het eenvoudig printbare overzicht van de vermelde activiteiten is te vinden op onze website
via de volgende link: Cultuur Overdag - Nieuwsbrieven

Maart: een drukke én succesvolle maand voor Cultuur Overdag

Cultuur Overdag had een drukke én succesvolle maand: een film (Suffragette), toneel (Opgeruimd door Greppel) en twee lezingen (Romanovs & Revolutie en Wim Daniëls in het kader van de Boekenweek).

Ook een succes was de emballageactie bij Jumbo Grimberg. Op 31 maart bleek de opbrengst € 168,40 te zijn. Donateurs, en uiteraard ook Jumbo Grimberg, heel hartelijk dank!
Ook Fleur-Inn bedanken we voor hun in natura sponsoring de afgelopen maand.
Cultuur Overdag doet mee met de Rabobank Clubkas Campagne. Stemt u op ons?
Leden van de Rabobank krijgen over de campagne bericht via de Rabobank en kunnen in de periode 6 t/m 30 april hun stem uitbrengen. Dus, als u lid bent van de Rabobank en Cultuur Overdag (opnieuw) wilt steunen, mogen wij dan op u rekenen? Alvast bedankt!

De komende periode staan weer een aantal leuke activiteiten op de agenda: de maandelijkse films, een extra film (Russian Ark) én een busreis naar De Hermitage. En natuurlijk ons eerste Cultuur Avonduur: het inmiddels uitverkochte (!) optreden van Gerard van Maasakkers en Frank Cools in Het Klooster.

TerugblikToneelvoorstelling Opgeruimd door Greppel
Zondagmiddag 26 maart had Cultuur Overdag voor de eerste keer beroepstheater gecontracteerd: de toneelvoorstelling ‘Opgeruimd’ door theatergroep Greppel. De bezoekers genoten van een bijzondere voorstelling. De waarderingsbijdrage achteraf bleek voldoende voor Cultuur Overdag om uit de kosten te komen. Ook in dat opzicht dus een succes.
Klik hier voor een (foto)impressie op onze website.Lezing Romanovs en Revolutie
De lezing ‘Romanovs en Revolutie’ op 28 maart van Rusland & Oost-Europadeskundige drs. Marie-Thérèse ter Haar ging over het leven van en de gebeurtenissen rondom de laatste tsarenfamilie van het Keizerrijk Rusland. Het was een goed bezochte en interessante lezing. 
Klik hier voor een (foto)impressie op onze website.
Lezing Wim Daniëls
Op 2 april organiseerde Cultuur Overdag in het Van Goghkerkje een lezing door Wim Daniëls. Ondanks het mooie weer, het gratis reizen met het boekenweekgeschenk en veel activiteiten in Nuenen was de lezing uitverkocht. Het aanwezige publiek genoot van de humor en de spitsvondigheden van deze bekende Brabander/Nederlander.
Klik hier voor een (foto)impressie op onze website.

Dinsdag 11 april: film ‘Eye in the Sky’

Aanvang film: 10.30 uur
Foyer open vanaf 10.00 uur
Einde film: ongeveer 12.15 uur
Prijs: € 6,50 (incl. koffie/thee)
Locatie: Het Klooster (Park 1, Nuenen)
Kaartverkoop: alleen via Het Klooster
 
Over de film:
Een spannend oorlogsdrama uit Groot-Brittannië, uitgebracht in 2015, onder regie van Gavin Hood. Hoofdrollen voor onder andere Helen Mirren, Aaron Paul en wijlen Alan Rickman.
Klik hier voor een preview en meer informatie over de film.

Donderdag 11 mei: film 'Les Innocentes'

Aanvang film: 10.30 uur
Foyer open vanaf 10.00 uur
Einde film: ongeveer 12.30 uur
Prijs: € 6,50 (incl. koffie/thee)
Locatie: Het Klooster (Park 1, Nuenen)
Kaartverkoop: alleen via Het Klooster

Inhoud film: Polen, de winter van 1945.  De Tweede Wereldoorlog is eindelijk voorbij.  Mathilde Beaulieu, een jonge Franse dokter bij het Rode Kruis,  behandelt in de buurt van Warschau de laatste Franse soldaten die terugkeren van het front. Op een dag komt een non naar het hospitaal die Mathilde om hulp vraagt. Mathilde volgt haar naar het klooster waar ze een schokkend geheim ontdekt: de meeste van de zusters zijn zwanger geraakt na een inval van Russische soldaten.  Mathilde is nu hun enige hoop.
Les Innocentes - Trailer NL
Over de film: Les Innocentes is een Frans-Poolse film uit 2016. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Madeleine Pauliac, een arts in het Franse ziekenhuis in Warschau. Zij ontdekte de toestand van het klooster en hield een dagboek bij, dat door haar neef Philippe Maynial wonend in Frankrijk, ontdekt werd.
Klik hier voor nog meer informatie over de film.

Donderdag 1 juni: 'Russian Ark'

Aanvang film: 10.30 uur
Foyer open vanaf 10.00 uur
Einde film: ongeveer 12.00 uur
Prijs: € 4,00
Locatie: Het Klooster (IVN-zaal)
Kaartverkoop: vanaf 7 april via de website van Cultuur Overdag (zie onderstaande bestelknop) of vanaf 11 april via Het Klooster.

Inhoud film:
In Russian Ark reizen we door drie eeuwen Russische geschiedenis, dwalend door de 33 zalen van een van de grootste en beroemdste musea ter wereld: de Hermitage in St. Petersburg.
Klik hier voor een preview en meer informatie over de film.
 
Bestel hier uw kaarten

Donderdag 22 juni: busreis naar Hermitage Amsterdam

1917 Romanovs & Revolutie -  Het einde van een monarchie
Rondom het thema ‘De grote omwenteling in Rusland, een eeuw later’ heeft Cultuur Overdag voor belangstellenden een programma georganiseerd dat uit meerdere activiteiten bestaat.
Zo was er op 28 maart een lezing van de Rusland & Oost-Europa Academie en wordt op 1 juni de film Russian Ark vertoond. In dit kader mag een bezoek aan de tentoonstelling ‘1917. Romanovs & Revolutie. Het einde van een monarchie’ in De Hermitage te Amsterdam eigenlijk niet ontbreken.
 
De tentoonstelling gaat over de laatste tsaar van Rusland, Nicolaas II, de tsarina en hun vijf kinderen.  De familie leeft een teruggetrokken bestaan; in het revolutiejaar 1917 wordt het hele gezin vermoord. Door middel van een kopie van de bekende overdekte winkelstraat de Passage van het mondaine St. Petersburg met zijn bloeiende kunsten, wordt de rijkdom van de bourgeoisie uit die tijd verbeeld. Het is een roerige tijd. Politieke misstappen stapelen zich op. De Eerste Wereldoorlog en revolutie leiden tot aftreden van de tsaar.  
Jan Brokken (bekend schrijver van het boek 'De Baltische Staten') en Kysia Hekster (voormalig NOS-correspondent Rusland) hebben speciaal voor de tentoonstelling een interessante audiotour ingesproken, die gratis bij uw entreebewijs wordt aangeboden.

In samenwerking met bibliotheek Dommeldal en de reiscommissie van de PVGE te Nuenen organiseert Cultuur Overdag een busreis naar de Hermitage in Amsterdam.

Iedereen kan inschrijven: u hoeft geen lid van de bibliotheek of de PVGE te zijn. Bij te weinig inschrijvingen gaat de busreis niet door.
 
Gegevens busreis

Datum
Vertrektijd Nuenen
Vertrekplaats
Verwachte aankomst Hermitage
Vertrektijd Amsterdam
Verwachte aankomst Nuenen


Kosten busreis


Inschrijven mogelijk tot

Belangstelling?

 


Donderdag 22 juni 2017
9.00 uur
Clemenskerk, Park 53 te Nuenen
10.30 uur
18.30 uur
20.00 uur

€ 18,50 per zitplaats
Entree voor het museum is voor eigen rekening en moet zelf worden geregeld.*)

15 mei 2017

Aanmelden via info@cultuuroverdag.nl of via onderstaande bestelknop. U ontvangt per e-mail alle informatie waarna u zich definitief kunt inschrijven.
*) Entreeprijzen van De Hermitage (inclusief gratis audiotour voor de tentoonstelling)
–  Entreeprijs vol tarief: € 17,50 per persoon
–  Museumkaarthouders: € 2,50 toeslag
– Leden van de bibliotheek ontvangen 20% korting op een ‘vol tarief’ kaartje
Aanmelden busreis

Nieuws van derden

Beelden in het Park
Op 21 mei organiseert de stichting STEENEN BEELD Nuenen haar 9e editie van Beelden in het Park te Nuenen. (Normaliter de 1e zondag in juni, maar dit jaar iets eerder omdat de 1e zondag op Pinksteren valt). Vijftien echte ‘steenhakkers’ exposeren hun beelden, van klein tot groot, in de mooie ambiance van het Park.  Men rekent zoals voorgaande jaren weer op bezoekers uit Nuenen en de regio.
De expositie is geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Heel Nuenen gratis naar het Van Goghmuseum met Vincentre
Gratis het gestolen schilderij van het Van Goghkerkje bekijken. Het Van Gogh Museum in Amsterdam is zo blij met de terugkeer van het schilderij dat alle inwoners van Nuenen zijn uitgenodigd om ‘hun’ schilderij weer te bewonderen. Op 5, 8 en 13 april organiseert het Vincentre busreizen naar het Van Gogh Museum. De busreis kost € 18,50 per persoon.
Meer informatie kunt u lezen in de uitnodiging van het Vincentre: informatie busreis
Voor vragen en kaartverkoop kunt u contact opnemen met het Vincentre.
De volgende Nieuwsbrief verschijnt medio mei.
Informatie over Cultuur Overdag
FB-pagina Cultuur Overdag
Website Cultuur Overdag
E-mailadres Cultuur Overdag
Colofon Deze nieuwsbrief is een uitgave van Cultuur Overdag.
Onder deze naam organiseert een vrijwilligersgroep in Nuenen culturele activiteiten voor iedereen met tijd overdag.
De activiteiten van Cultuur Overdag zijn ondergebracht bij Stichting Cultuur en Kunst Nuenen.
 
Deze nieuwsbrief wordt uitsluitend per e-mail verspreid. Aan- of afmelden voor de nieuwsbrief kan via de website.
Wilt u de wijze waarop u deze e-mails ontvangt wijzigen (HTML of Tekst)? Gebruik daarvoor de volgende link: update your preferences.
Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen? Gebruik dan de volgende link: unsubscribe from this list

Copyright © 2017 Cultuur Overdag * Alle rechten voorbehouden *