1 oktober 2021

concertino ‘Medicine Music’ – Nienke

Het concert komt helaas te vervallen.

Belangstellenden kunnen mailen naar info@cultuuroverdag.nl Zij worden dan in contact gebracht met Nienke om te kijken of een alternatief concert elders tot de mogelijkheden behoort.

Over het concert

De aanloop naar Medicine Music is het persoonlijke verhaal van zangeres/pianiste Nienke Crijns (artiestennaam ‘Nienke SoulSound’). Vanaf 2005 trad ze op in binnen- en buitenland, totdat ze in 2019 een poliep op haar stembanden kreeg waardoor ze haar stem een jaar niet kon gebruiken. Haar stem herstelde moeizaam, en daarom gaf ze haar muzikale loopbaan een nieuwe richting.

Mijn stem is mijn instrument, mijn levenspad, mijn alles. Na een operatie aan mijn stembanden mocht ik amper praten, en ging ik veel de natuur in. Doordat ik letterlijk vertraagde, leerde ik beter voelen. Na verloop van tijd verminderden de klachten. Daarna besloot ik alleen nog maar dingen te doen waar ik een volledige ‘ja’ op voelde. Voelen is een uitdaging, maar het levert zoveel op. Ik heb een sterke drijfveer om ook anderen te inspireren met dat inzicht: Medicine Music gaat over leven vanuit intuïtie en gevoel.”

Medicine Music is muziek met boodschappen over liefde, vertrouwen en overgave. Zang, mantra’s en intuïtieve klanken geven de luisteraar toegang tot diep voelen.

Het concert duurt ongeveer 60 minuten.

Over Nienke Crijns

‘Als je iets wil, dan kun je het ook’, is Nienke ’s motto. Vanaf haar zesde speelt ze piano en vanaf haar tiende schrijft ze haar eigen nummers. In 2005 begon haar muzikale loopbaan on stage. Met haar toenmalige band D’Anoukki trad ze op in binnen- en buitenland.
Na een muzikale reis naar Gambia nam ze met de Gambiaanse rapper T-Smallz een EP op, en toerde ze door Gambia. In China deed ze een theatertoer met toparrangementen van twee van haar nummers. Die voerde ze uit met een groot orkest, voor 4000 mensen. Tegenwoordig combineert ze piano, Indiaas harmonium, tanpura en bluesharp met zang. Ze geeft ligconcerten en workshops stembevrijding.

Meer informatie over Nienke is te vinden op haar website.

Preview

Het nieuwe album van Nienke SoulSound ‘Medicine Music’, is te beluisteren op Spotify. Bekijk ook haar videoclip die ze maakte bij het nummer Your Soul Is A Song.

Reserveren i.v.m. RIVM-/overheidsrichtlijnen

Het concert wordt georganiseerd met inachtneming van de verplichte richtlijnen van het RIVM en de overheid. Er wordt gewerkt met coronatoegangsbewijzen. Van iedere bezoeker wordt verwacht dat hij/zij een coronatoegangsbewijs en ID/paspoort door een vrijwilliger van Cultuur Overdag/Cultuur Avonduur laat controleren voor toegang tot het concert.

Toegangskaarten zijn te reserveren via een link op de website van Cultuur Overdag. Er wordt gebruikt gemaakt van de diensten van Ticketkantoor. Bij de reservering moet zelf bepaald worden waar wel men wil zitten.
Gasten gaan via de voordeur naar binnen en verlaten het kerkje aan de achterzijde.

Verwacht wordt dat iedereen met klachten die mogelijk in verband staan met corona thuisblijft, ook al heeft men een coronatoegangsbewijs.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: