10 april 2022: finale Gedichtenwedstrijd

Praktische gegevens

Zondagmiddag 10 april 2022
Aanvang: 14.30 uur
Kerkje open vanaf 14.15 uur
Gratis toegang
Locatie: Van Goghkerkje (Nuenen)
Vrije plaatskeuze

Feestelijke finale gedichtenwedstrijd

Op zondagmiddag is dan eindelijk de feestelijke finale van de gedichtenwedstrijd ‘Eerste Liefde’ in het kader van de Boekenweek 2022. Vanaf november konden belangstellenden gedichten insturen. Vanwege covid-19 werd de Boekenweek namelijk verzet naar 9 t/m 18 april.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst in het sfeervolle Van Goghkerkje worden de vijf genomineerden bekend gemaakt. De jury, bestaande uit de Nuenense dichters Helma Michielsen, Annemieke Soethout en Fred Lambert, heeft alle gedichten beoordeeld en bepaald wie de finalisten zijn. Tijdens deze middag lezen zij elk hun eigen gedicht voor waarna de winnaar bekend gemaakt wordt.
De ingezonden gedichten zijn gemaakt door inzenders uit Nuenen c.a., Son en Breugel, Geldrop/Mierlo en Heeze/Leende: alle gemeentes met een vestiging van Bibliotheek Dommeldal.

Jos van Rens fleurt de middag muzikaal op. Hij heeft speciaal voor Cultuur Overdag een lied gecomponeerd op het gedicht van een van de inzenders. Welk gedicht dat is wordt hier natuurlijk nog niet verklapt!

Jos van Rens

Jos van Rens is een hedendaags troubadour. Hij zingt en componeert met hart en ziel, brengt keiharde luistermuziek omlijst met sfeervolle vertellingen. Zijn liedjes gáán ergens over.
Geïnspireerd door het thema ‘Eerste Liefde’ stelde hij een concert samen waarmee hij met veel succes langs diverse bibliotheken trekt.
Meer informatie over Jos is hier te vinden.

Samenwerking Cultuur Overdag en Bibliotheek Dommeldal

De Gedichtenwedstrijd ter ere van Boekenweek 2022 is een samenwerking tussen Bibliotheek Dommeldal en Cultuur Overdag.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: