10 maart 2023

Concert ensemble Emile ter Schegget & Tim Veldman

Praktische gegevens
Vrijdag 10 maart 2023
Locatie: Het Klooster (Raadszaal)
Aanvang concert: 15.00 uur
Zaal open vanaf: 14.45 uur
Eindtijd: ongeveer 16.00 uur
Prijs: € 10,00 (incl. koffie/thee na afloop)
Vrije plaatskeuze

Toegangskaarten zijn te koop vanaf maandag 20 februari 2023 via de ticketwebshop van Cultuur Overdag, via de QR-code óf op werkdagen tijdens kantooruren aan de balie van Het Klooster.

Over het concert
Het ensemble Emile ter Schegget & Tim Veldman, bestaande uit Emile ter Schegget – blokfluit, Tim Veldman – klavecimbel, brengt een gevarieerd programma met werken van o.a. Bach, Telemann, Couperin en Corelli. Het programma duurt één uur, zonder pauze.

Het optreden wordt op verzoek van Cultuur Overdag georganiseerd door de Stichting Muziek in Huis. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Nuenen, Vrienden van Muziek in Huis en overige donateurs.

Het programma ziet er als volgt uit:

Over Ter Schegget en Veldman

Blokfluitist Emile ter Schegget studeerde bij Cécile Orsini in Bordeaux, Conrad Steinmann in Basel en Heiko ter Schegget in Utrecht. Hij won in 2020 prestigieuze prijzen in Tel Aviv en Nordhorn. In zijn solocarrière als uitvoerend musicus treedt Emile door Europa in kamermuziekensembles. Emile geeft blokfluitles en ontwikkelt zich nog als zanger.

Van jongs af aan speelt Tim Veldman blokfluit, piano en later klavecimbel. Hij studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Heiko ter Schegget, Paolo Giacometti, en later Siebe Henstra. Hij behaalt zijn Master klavecimbel bij Carsten Lohff en zijn Master blokfluit bij Han Tol In Bremen. Tim is ook docent en componist.

Emile & Tim hebben elkaar getroffen uit nieuwsgierigheid en uit de behoefte om expressief naar de muziek te kijken. Het ontdekken van onbekende muziek bleef een doorlopende ambitie. Zij hebben een breed repertoire en hebben in hun verschillende onderzoeken een kritische geest ontwikkeld, die leidde tot een prestigieuze prijs bij het Tel Aviv Recorder Festival voor ‘beste uitvoering van een Israëlische compositie’. Emile en Tim hopen in de toekomst hun projecten op CD vast te leggen, zoals bijvoorbeeld originele Nederlandse barokmuziek.

Cultuur Overdag en Stichting Muziek in Huis
Cultuur Overdag organiseert, mede dankzij een bijdrage van de gemeente Nuenen, laagdrempelige concerten  klassieke kamermuziek. Iedereen is welkom bij deze concerten. Zeker ook mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is naar een concert te gaan, omdat zij bijvoorbeeld ziek of mindervalide zijn.

De concerten worden georganiseerd in samenwerking met Stichting Muziek in Huis. Deze stichting wil via concerten met klassieke muziek de kwaliteit van leven van ouderen en zieken verhogen. Jaarlijks organiseert zij meer dan 700 kamerconcerten uitgevoerd door professionele ensembles.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: