11 november 2018

In 2018 is het 333 jaar geleden dat Johann Sebastian Bach werd geboren. Voor Cultuur Overdag aanleiding om een aantal activiteiten rondom deze beroemde componist te organiseren. Eerder werd al een lezing georganiseerd. Na het accordeonconcert op 11 november volgt in december nóg een concert: ‘Bach op Zondag’ door Vocaal Ensemble Marcando.

Vincent van Amsterdam – Accordeon

Zondag 11 november 2018
Locatie: Van Goghkerkje (Papenvoort 2a, 5671 CR Nuenen)
Aanvang: 14.30 uur
Kerkje open vanaf 14.00 uur
Eindtijd: ongeveer 15.30 uur
 € 12,50 (incl. consumptie na afloop)
Vrije plaatskeuze

Toegangskaarten zijn alleen nog te koop, zolang beschikbaar, voorafgaand aan het concert bij het Van Goghkerkje (vanaf 14.00 uur).

Informatie over het concert
Vincent van Amsterdam (1989), winnaar van de Dutch Classical Talent Award 2016, is een groot promotor van het klassiek accordeon. Op verzoek van Cultuur Overdag heeft hij een programma samengesteld waarin Bach centraal staat.

Het programma ziet er als volgt uit (wijzigingen voorbehouden):

Johann Sebastian Bach
1685-1750
Italiaans concerto BWV 971
Allegro
Andante
Presto
Domenico Scarlatti
1685-1757
Sonate bes-groot
Sonate d-minor
Sonate f-mayor
Johann Sebastian BachNun komm der Heiden Heiland BWV 659
Prelude and Fugue e-minor BWV 533
Johann Sebastian BachSuite 5 in G, BWV 816
Allemande
Courante
Sarabande
Gavotte
Bourrée
Loure
Gigue

Over Vincent van Amsterdam
Vincent van Amsterdam (1989), winnaar van de Dutch Classical Talent Award 2016, is een groot promotor van het klassiek accordeon. Hij heeft zijn Master of Music (2014) studie Cum Laude afgesloten aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg en is laureaat van diverse (inter)nationale concoursen. Vanaf 2018 is Vincent docent aan het Fontys Conservatorium te Tilburg.

Vincent‘s repertoire bevat een grote verscheidenheid aan composities: van Scarlatti, Bach en Franck tot Gubaidulina, Nordheim, Schmidt en Kusjakow. Ook heeft Vincent contact gezocht met diverse Nederlandse componisten wat geresulteerde in meerdere wereldpremières.

Vincent heeft vele concerten gegeven en tournees gehad in het binnen- en buitenland. Hij speelt ook kamermuziek met o.a het Van Amsterdam Duo waarmee hij ook twee cd’s heeft gemaakt ‘‘A Flight Beyond the Time’ (2012) en ‘Chanson Russe’ (2016). Als solist heeft Vincent in 2014 de cd ‘’Classical Accordion’’ gepresenteerd en zijn tweede solo cd is gebasseerd op zijn Dutch Classical Talent programma ‘’Red, Dark and Blue’ (2017). Daarnaast heeft Vincent het voorrecht gehad om met enkele (jeugd)orkesten te soleren.

Klik hier om naar de website van Vincent van Amsterdam te gaan.

De pers over Vincent van Amsterdam
Vincent van Amsterdam won afgelopen seizoen niet alleen de Dutch Classical Talent Award maar ook de DCT-Publieksprijs. De jury oordeelde: ‘De accordeon van Vincent van Amsterdam is bijna een verlengstuk van zijn lichaam. Hij vult de zaal met zijn muzikale persoonlijkheid. De jury is onder de indruk van zijn concentratie en zijn geweldige linkerhand.’ Een beloning voor iemand die risico’s durft te nemen: ‘Door de (on)mogelijkheden van het instrument op te zoeken en uit te buiten wil ik iedereen overtuigen van de kracht van het instrument.’

In Trouw  (29 juni 2018) wordt tijdens een bespreking van een nieuwe CD van Kamerkoor Amsamble ook Vincent van Amsterdam genoemd: “…. Bijzonder in dit werk, is dat er een solistische rol is weggelegd voor een instrument dat zelden in koormuziek wordt gebruikt: de accordeon, briljant bespeeld door Vincent van Amsterdam…” .

Dankzij de opbrengst van de acties van Cultuur Overdag voor het Jan Linders Fonds geldt voor dit concert een verlaagde entreeprijs.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: