12 juli 2020

Bijzondere tijden vragen om creatieve ideeën. Nu Cultuur Overdag geen grootschalige culturele activiteiten kan organiseren, wordt gestart met Concertini in het Van Goghkerkje: korte concerten van ongeveer 45 minuten.

Toegang voor een concerto is gratis, maar aanmelding/reservering is verplicht. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd die volledig naar de optredende musici gaat.
Het concert wordt georganiseerd met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Dit betekent ook dat er maar plaats is voor ongeveer 25 gasten.

Concertino: Olga van der Pennen

♦ Datum: zondag 12 juli 2020
♦ Aanvang concert: 14.30 uur
♦ Zaal open vanaf 14.15 uur
♦ Einde concert: 15.15 uur
♦ Toegang: gratis, bijdrage voor musici achteraf (richtbedrag 10 euro)
♦ Locatie: Van Goghkerkje (Papenvoort 2a, Nuenen)
UPDATE: geen plaatsen meer beschikbaar

Bekend en onbekend Rusland

Olga van der Pennen heeft speciaal voor dit concertino een tweetalig  programma samengesteld met Russische poëzie en muziek. Ze zingt en begeleid zichzelf op de piano.

Over Olga van der Pennen

De muzikale Olga van der Pennen (geboren in Leningrad) begon al op 5-jarige leeftijd met pianolessen; op haar 9de begon ze met componeren. Nog maar 17 jaar rondde ze haar opleiding op het befaamde Rimski – Korsakov Conservatorium cum laude af.
 Als enige vrouw werd ze vervolgens aangenomen op het conservatorium in de klas van professor Sergei Slonimski met componeren als hoofdvak en piano en musicologie als bijvakken. Na deze opleiding afgerond te hebben, gaf ze les aan kinderen op de Kirov muziekschool en aan de volwassenen op het Conservatorium in Sint-Petersburg.

Ondanks haar gedegen klassieke muzikale opleiding heeft ze ook belangstelling voor popmuziek. Zo werkte ze samen met de Kroatische popgroep “’Istina”’ (Waarheid) in 1989, die zich tot de eerste plaats in de Duitse hitparade wist te stoten.

Na haar huwelijk met Theo van der Pennen verhuisde ze in 1989 van Leningrad naar de Brabantse Best. Ze geeft muzieklessen aan kinderen en volwassenen. Ze weigert om het ‘pianolessen’ te noemen. “Muziekles is veel breder dan alleen piano spelen. Achter elk muziekstuk zit verborgen verhaal over de componist, de tijd wanneer die muziekstuk werd geschreven en het verhaal dat de componist aan ons wil vertelen.

Olga schrijft vol passie vocale muziek vooral vocale cyclussen op de romantische gedichten van Russische poëten o.a. A.Poesjkin, A.Achmatova, F.Tjoetsjev.

Bekijk hieronder enkele filmpjes om alvast nader kennis te maken.

Reserveren verplicht i.v.m. RIVM-/overheidsrichtlijnen
Na de aanmelding stuurt Cultuur Overdag een mail met de nummers van de gereserveerde stoelen in het Van Goghkerkje. De stoelen worden toegewezen van ‘voor naar achter’; er wordt rekening gehouden met de 1,5 meter afstand. Gasten gaan via de voordeur naar binnen en verlaten het kerkje aan de achterzijde. Voor binnenkomst wordt een kort ‘checkgesprek’ gehouden; verwacht wordt dat iedereen met verkoudheidsklachten thuisblijft.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: