12 maart 2020

Cultuur Overdag: film maart gaat NIET door!

Zoals vele organisaties in Noord-Brabant heeft ook Cultuur Overdag het nieuws rondom het coronavirus nauwlettend gevolgd. Gegeven de meest recente informatie van het RIVM en de Brabantse Veiligheidsrisico’s heeft Cultuur Overdag besloten de film op donderdagochtend 13 maart niet door te laten gaan. Natuurlijk levert bovenstaand besluit ook vragen op. Hier de meest voor de hand liggende vragen mét antwoord:

Ik had al een kaartje voor de film gekocht. Krijg ik mijn geld terug? Gasten die al een kaartje voor de film hebben gekocht, kunnen dit kaartje gebruiken bij een volgende film. Desgewenst kan men ook, op werkdagen tijdens kantooruren, het geld terugkrijgen.

Ik had me verheugd op de film ‘On the Basis of Sex’. Wordt deze nog vertoond? We zijn in overleg met de organisatie die de filmlicenties verstrekt. We hopen op hun medewerking om zonder extra kosten de film op een later, nog nader te bepalen tijdstip, te mogen vertonen. We houden u via de sociale media (Facebook, Twitter, Instagram) en de berichtgeving op onze website (www.cultuuroverdag.nl)op de hoogte van alle ontwikkelingen.  Ook kunt u zich aanmelden voor onze mailinglijst via deze link. Het laatste nieuws ontvangt u dan automatisch in uw mailbox.

Gaat de film in april wel door? Het laat zich op dit moment slecht voorspellen hoe de situatie rondom het coronavirus zich ontwikkelt. We houden u via de sociale media (Facebook, Twitter, Instagram) en de berichtgeving op onze website (www.cultuuroverdag.nl)op de hoogte van alle ontwikkelingen.  Ook kunt u zich aanmelden voor onze mailinglijst via deze link. Het laatste nieuws ontvangt u dan automatisch in uw mailbox.

Film ‘On the Basis of Sex’

Praktische gegevens

♦ Datum:
♦Aanvang film:
♦ Foyer open voor koffie/thee vanaf
♦ Zaal open vanaf
♦ Einde film: ongeveer
♦ Prijs: € 6,50 (inclusief een kopje koffie/thee)
♦ Locatie: Het Klooster (Park 1, Nuenen)
♦ Vrije plaatskeuze

Toegangskaarten zijn op werkdagen tijdens kantooruren te koop aan de balie van Het Klooster (Park 1, Nuenen).

Inhoud film

‘On the Basis of Sex ‘ is het waargebeurde en inspirerende verhaal over Ruth Bader Ginsburg. Zij staat in 1971 na haar rechtenstudie aan het begin van haar carrière. Als Amerikaanse juriste overwint zij in haar strijd voor gelijke rechten tussen mannen en vrouwen vele obstakels en bestrijdt zij vooroordelen.

Met de onvoorwaardelijke steun van haar gezin probeert zij een zaak in hoger beroep te winnen. Een zaak die haar carrière en het rechtssysteem voorgoed zou kunnen veranderen. 

Uiteindelijk weet ze de functie te bekleden als een van de negen rechters van het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten. Zij groeide uit tot één van de grootste vrouwelijke iconen ter wereld,     heeft enorm veel betekent voor vrouwenrechten en emancipatie wereldwijd.

Over de film

Jaar: 2018
Land: Verenigde Staten
Genre: Biografie/Drama
Regisseur: Mimi Leder
Acteurs: Felicity Jones, Armie Hammer en Jack Reynor

Preview

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: