13 juni 2021

Het concert wordt georganiseerd met inachtneming van de verplichte richtlijnen van het RIVM en de overheid. Dit betekent ook dat er maar plaats is voor maximaal 25 gasten en dat, gegeven de beperkte ruimt in het Van Goghkerkje, geen consumpties worden aangeboden. (Er is géén sprake van testen-voor-toegang.)

Never give up!

♦ Datum: zondag 13 juni 2021
♦ Aanvang concert: 14.30 uur
♦ Zaal open vanaf 14.15 uur
♦ Einde concert: 15.20 uur
♦ Toegangsprijs: € 10,00
♦ Locatie: Van Goghkerkje (Papenvoort 2a, Nuenen)
♦ Reserveren verplicht; aanmelden voor het concertino kan via deze link.

NB: Als het concertino is uitverkocht, wordt bij voldoende belangstelling een tweede concert georganiseerd.

Over het concert en de musici

De ‘Princes of Ugandan Music’ Sumayya Sheeba én de troubadour uit de Lage Landen Jos van Rens werken sinds november 2018 nauw samen waardoor hun muzikale theaterprogramma ‘Never Give Up!’ als vanzelfsprekend ontstond. Beiden geven, net zoals de meeste mensen overigens, nooit op. Daar heeft ‘PYURE’ muziek van gemaakt, en hoe! Kleur- en luisterrijke vertellingen, gedichten en muziek.

PYURE brengt eigen composities beïnvloed door Ugandese en West-Europese roots met een geheel eigen sound, in een mix met arrangementen van parels uit de popmuziek.
Een hoogst unieke samenwerking, een programma met een kop en een staart dat je meeneemt en weer ‘thuis’ brengt.

De oprechtheid waarmee Sumayya en Jos het programma ten gehore brengen maakt dat het publiek zeer aangenaam wordt verrast. Zo vertelde een bezoeker na een concert: “Jullie kruipen onder mijn huid!”

“Muziek als sterren in het heelal die op elkaar schijnen zodat ze samen kunnen schitteren” (citaat van Jimmy Rosenberg en een inspiratiebron voor Sumayya en Jos)

Sinds oktober 2019 stond hun concert geprogrammeerd, zowel binnen als buiten, in de kleinere en ook grotere theaters.
Helaas konden vele van de geboekte optredens, zoals in Theater de Klimboom Simpelveld, Pesthuys Podium Maastricht, Theater Karroessel Geleen én Theater Landgraaf vanwege covid-19 niet doorgaan.
Wat wél doorging waren de concerten in Theater de Garage en Theaterboerderij Boeket. Samen met de try-out voorstelling bij Kultkefee Echt wordt het concert op 13 juni voor Cultuur Overdag dus de vierde voorstelling.

Vanwege het internationale karakter van de voorstelling groeien de contacten en hopen Sumayya en Jos vele deuren te openen.
Ter ondersteuning van de voorstelling zijn er twee songs opgenomen in Studio Wild Verband in samenwerking met producent & sessiemuzikant BJ Baartmans. De songs worden digitaal verspreid via de PYURE “Stick & Stones” USB, Spotify, Deaser, iTunes en YouTube.

Preview

Reserveren i.v.m. RIVM-/overheidsrichtlijnen

Na de aanmelding stuurt Cultuur Overdag een mail met de nummers van de gereserveerde stoelen in het Van Goghkerkje. De stoelen worden toegewezen van ‘voor naar achter’; er wordt rekening gehouden met de 1,5 meter afstand. Gasten gaan via de voordeur naar binnen en verlaten het kerkje aan de achterzijde. Verwacht wordt dat iedereen met klachten die mogelijk in verband staan met corona thuisblijft.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: