14 februari 2017: film ‘X + Y’

Film ‘X + Y’ foto-xy

Dinsdag 14 februari 2017
Aanvang film: 10.30 uur
Foyer open voor koffie/thee vanaf 10.00 uur
Zaal open vanaf 10.15 uur
Einde film: ongeveer 12.20 uur
Prijs: € 6,50 (inclusief een kopje koffie/thee)
Locatie: Het Klooster (Park 1, Nuenen)

Toegangskaartjes zijn vanaf donderdag 12 januari te koop aan de receptie van Het Klooster (Park 1, Nuenen), op werkdagen open van 8.30 tot 17.30 uur. U kunt alleen contant betalen. Het is niet mogelijk om via de website van Het Klooster kaartjes te bestellen.

Inhoud film

Brits drama over een licht autistisch genie, de relatie met zijn toegewijde leraar en zijn eerste liefde tijdens een Wiskunde Olympiade in Taiwan.
Na de plotselinge dood van zijn vader trekt de licht autistische Nathan zich terug in zijn eigen wereldje. Anderen houd hij op een afstand, zelfs zijn moeder Julie. Met liefde en genegenheid kan hij niet overweg; het enige dat hij begrijpt is wiskunde.
Zijn leraar, meneer Humphreys ontdekt Nathans talent voor cijfers en bezorgt hem een plek in het Britse team voor  de Internationale Wiskunde Olympiade. Als lid van dat team, dat ook nog eens een grote kans heeft de Olympiade te winnen, lijkt Nathans leven voorgoed te veranderen.
Maar bij de training in Taiwan komt hij voor nieuwe uitdagingen te staan, vooral na zijn ontmoeting met de aantrekkelijke Zhang Mei, een van de Taiwanese tegenstanders.

Bekijk hier een preview van de film: preview YouTube.

Over de film

Deze Britse, Engelstalige film uit 2014 is gebaseerd op de BBC-documentaire ‘Beautiful Young Minds’. De regie is van Morgan Matthews. Hoofdrollen: Asa Butterfield (als de jonge Nathan), Edward Baker-Clise (als de oudere Nathan), Rafe Spall (de leraar).
Genre: komedie, drama

Extra’s

Bij inlevering van uw filmkaartje krijgt u bij Auberge Vincent gratis een tweede kopje koffie/thee aangeboden, als u na afloop van de film bij hen komt lunchen of koffiedrinken. Reserveren voor de lunch wordt aanbevolen; neem hiervoor contact op met Auberge Vincent (telefonisch bereiken op 040- 290 6 390) of via hun mailadres.
Uw filmkaartje is alleen geldig op de dag van de filmvertoning.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: