14 mei 2023

Band Overzee

Praktische gegevens
Zondagmiddag 14 mei 2023
Aanvang: 14.30 uur
Kerkje open vanaf 14.15 uur
Prijs: € 10,00
Locatie: Van Goghkerkje (Papenvoort, 2a Nuenen)
Vrije plaatskeuze

Kaartverkoop
Toegangskaarten à € 10,00 zijn te koop via Ticketkantoor:

  • via deze link
  • via de QR-code
  • of bij het Van Goghkerkje, vanaf een half uur voor aanvang van het concert

Over het concert

Opzwepend, ontroerend, inspirerend…..
De Eindhovense band Overzee speelt hoofdzakelijk eigen werk. Warme, gevoelige en dan weer brutale Nederlandstalige chansons worden afgewisseld met swingende instrumentale nummers.

De muziek weeft zich rondom en tussen de teksten door in een verscheidenheid aan ritmes en sferen waarin men de verschillende achtergronden van de componisten en musici kan herkennen.
De bandleden zijn afkomstig uit verschillende hoeken van de muziek-wereld en dat is een bewuste keuze. Overzee wil zich niet vastleggen en gaan waar men niet eerder kwam.

Overzee sleurt de luisteraar de golven in…
De chansons zijn opgebouwd rondom tekstgedichten van zangeres Elke Wichers. De composities en arrangementen zijn van de hand van van Pieter Thijssen, Roel Klinkhamer en Teo Kleintjes.

Bandleden Overzee

Elke Wichers
Zang en percussie. Elke zong en zingt in Flexi (new wave), Karmezgi (turks nederlandse folkpop) en Zobi la Mouche (wereld pop).

Pieter Thijssen
Gitaar en Bandoneon. Speelde in o.a.: Deirdre (folk), Jopie Jonkers Groep (latijnsamerikaans), studeerde gitaar aan het Brabants Conservatorium, schreef tekst en muziek voor zijn CD: Brabantse Chansons, nam diverse LP/CD’s op. Speelt in Tango de Barrio.

Peter Cornelis
Sopraan- en tenorsax, percussie. Peter speelde in diverse jazzformaties waaronder Ohm Sextet, De Vrije Harmonie, Sixpac, Who Nose.

Teo Kleintjes
Contrabas, geluidstechniek. Teo speelde in Tenzing, Karmezgi (turks nederlandse folkpop), Sherpa (pop) en Zobi la Mouche (wereldpop)

Miguel Muñoz-Ortiz
Percussie. Cajón, conga’s. Miguel speelde eerder wereldmuziek.

Alvast een voorproefje

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: