15 maart 2018

Natuurfilm ‘De Groote Peel’

Een bijzondere natuurfilm in het kader van de Boekenweek 2018 met als thema ‘Natuur’.

Praktische gegevens
Donderdag 15 maart 2018
Aanvang film: 10.30 uur
Zaal open vanaf 10.15 uur
Eindtijd: ongeveer 11.30 uur
Prijs: € 5,50 (inclusief koffie/thee vooraf)
Vrije plaatskeuze
Zaal: IVN-ruimte
Locatie: Het Klooster (Park 1 , Nuenen)

Kaartverkoop
via de ticketservice van Cultuur Overdag (betalen met iDeal; de bevestigingsmail is uw toegangsbewijs) óf
op werkdagen tijdens kantooruren aan de balie van Het Klooster.

Over de film
Deze film geeft een mooi beeld van het kleinste nationale park van Nederland: De Groote Peel. Zelfs ‘Peelkenners’ zullen verbaasd zijn over de gevarieerdheid aan planten en dieren. De Groote Peel is een aaneengesloten restant hoogveen en dat is best zeldzaam in Nederland. Deze bijzondere natuur kent een grote verscheidenheid aan flora en fauna.
In de film ziet u behalve veel voorkomende planten, ook specifieke hoogveenplanten zoals diverse soorten veenmos, zonnedauw en lavendelheide. Daarnaast bijzondere broedvogels zoals de geoorde fuut, de nachtzwaluw en de roerdomp. Ook zeldzame vlinders en libellen komen voorbij.
Deze film is bewerkt met beeldmateriaal uit verschillende jaren en toont beelden uit de vier seizoenen en wordt volledig ondersteund met live geluiden en tekst. Ieder jaar worden er nieuwe filmbeelden aan de film toegevoegd. Enkele onvervangbare beelden zijn opnieuw gebruikt.
Voorafgaand aan de film houdt Cor Speek een korte inleiding.

Over Cor Speek
Filmmaker Cor Speek uit Geldrop houdt  zich al jaren bezig met het maken en vertonen van prachtige natuurfilms. Speek is sinds zijn jeugd gefascineerd door de natuur en dat is te zien aan de diversiteit van zijn filmmateriaal. De films die hij maakt hebben vaak een educatief karakter. 
Cor Speek over zijn film De Groote Peel: “Het waren de kraanvogels die mij naar de Peel lokten. In 1997 zag ik ze voor het eerst. Een groep van 32 kraanvogels streek neer op een pas geoogste maïsakker. Hun majestueuze vlucht en adembenemende roep waren een openbaring voor mij. Sindsdien bezoek ik de Peel meerdere malen per jaar om er te filmen. En uiteraard komen er dan niet alleen kraanvogels in beeld.”

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: