15 mei 2022

De Andersons: ‘Een mooiere wereld’

Praktische gegevens
Zondagmiddag 15 mei 2022
Aanvang: 14.30 uur
Einde (ongeveer): 15.45 uur (geen pauze)
Zaal open vanaf 14.15 uur
Prijs: € 15,00
Locatie: Het Klooster (Raadszaal), Park 1, Nuenen
Vrije plaatskeuze

Kaartverkoop
Kaarten zijn te koop via deze link. Of gebruik de QR-code. (In beide gevallen komt u bij Ticketkantoor terecht waar u kaarten kunt bestellen en betalen).

Toegangskaarten zijn ook verkrijgbaar aan de balie van Het Klooster, op werkdagen tijdens kantooruren en, vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling.

De Andersons – Een mooiere wereld

Het Zweeds-Nederlandse kleinkunstduo De Andersons wordt geprezen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld, die ze hartstochtelijk en humoristisch vertolken in voorstellingen vol muziek en prikkelende teksten. Na een succesvolle voorstelling i.s.m. Arjen Lubach, brengen ze nu ‘Een mooiere wereld’, met prachtige teksten van de bejubelde en met Griffels bekroonde schrijver Sjoerd Kuyper.

Een vurig en humoristisch theaterconcert in de geest van de vrijgevochten Zweedse schrijfster Astrid Lindgren.

Hoe blijf je een levenskunstenaar als je voortdurend struikelt over doemscenario’s? In ‘Een mooiere wereld’, vertellen en zingen De Andersons over het ontstaan en het groeien van hun liefde, tot die te groot werd voor twee en ze hun kleine Noah Ramses op de wereld zetten. En met hem kwamen de grote vragen. Hoe kunnen we de wereld een beetje mooier maken?

De Andersons gaan te rade bij Astrid Lindgren, de enige echte koningin die Zweden ooit heeft gehad, die tijdens haar leven duizenden kinderen en volwassenen troost en moed schonk en daarmee na haar dood niet is opgehouden. Haar geest zwiert nog rond en plant wijze en opstandige sprookjes in de hoofden van mensen die op zoek zijn naar wat werkelijk van waarde is. Een loodzware voorstelling? Nee. Veel vaker dan je zou vermoeden wordt er uitbundig gelachen. En omdat er in ‘Een mooiere wereld’ geen woord wordt gelogen, vertellen De Andersons niet alleen hun verhaal, maar dat van ons allemaal: van jonge ouders, grootouders, van iedereen die ooit kind is geweest.

‘Een mooiere wereld’ is niet alleen een zoektocht naar een mooiere wereld, het ís een mooiere wereld. Eén waarin je je kunt onderdompelen en waaruit je geïnspireerd en gelouterd weer bovenkomt. Een prachtig en ontroerend avontuur.’ – Katinka Polderman

De voorstelling laat zich niet in een hokje stoppen: het is een humoristische en muzikale theatervoorstelling op het grensgebied van kleinkunst, muziektheater en theaterconcert. Maar heeft ook raakvlakken met cabaret.

Over De Andersons
De Andersons is een duo met Zweedse roots bestaande uit Anna Ågren en Roel Dullaart. Eerder maakten ze samen met Arjen Lubach de voorstelling ‘Stockholm Sneeuwt’, brachten ze een voorstelling over het leven en werk van Cornelis Vreeswijk en speelden ze een exclusieve concertreeks i.s.m. de band Zijlstra.
De Andersons worden vaak geprezen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld, hun veelzijdige muzikaliteit, sterke teksten en de hartstocht waarmee ze op het podium staan. De afgelopen seizoenen speelden ze het theaterconcert ‘Hier Dooft Niets’ en ontvingen ze gasten als Jan Terlouw, Dieuwertje Blok, Freek de Jonge, Hakim Traïdia, Hanneke Groenteman en vele anderen die hen vergezelden in hun zoektocht naar verwondering.

Kijk voor meer informatie over De Andersons op www.deandersons.nl

Nederland, Bergen, 10-06-2015, Sjoerd Kuyper foto;Ineke Oostveen

Over Sjoerd Kuyper
Sjoerd Kuyper won o.a. zeven Zilveren Griffels en een Gouden Griffel voor ‘Robin en God’ en maar liefst 14 prijzen, waaronder een Gouden Kalf, voor de verfilming van zijn boek ‘Het zakmes’.
Voor zijn gehele oeuvre kreeg Kuyper in 2012 de Theo Thijssenprijs. De jury roemde hem voor zijn talent “om moeilijke dingen, grootse dingen zelfs, te kunnen vertellen in een eenvoudige taal, die zich nestelt in je hoofd en blijft rondzingen als een liedje. Een erg mooi liedje.”
Naast jeugdromans en kinderboeken schrijft hij ook gedichten voor volwassenen en scripts voor films en televisie.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: