16 april 2023

De Poppenspeler van Warschau

Praktische gegevens
Zondagmiddag 16 april 2023
Aanvang: 15.0 uur
Kerkje open vanaf 14.30 uur
Prijs: € 12,50
Locatie: Van Goghkerkje (Papenvoort, 2a Nuenen)
Vrije plaatskeuze
Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar

Kaartverkoop
Toegangskaarten à € 12,50 zijn te koop via Ticketkantoor:

  • via deze link
  • via de QR-code
  • of bij het Van Goghkerkje, vanaf een half uur voor aanvang van het concert

Over de voorstelling

Warschau 1939. De Duitsers vallen Polen binnen en de Tweede Wereld-oorlog begint. Mika Hernsteyn, een joodse tiener probeert te overleven in het getto van Warschau. In een oude jas van zijn opa, vol met verborgen zakken, vindt hij enkele handpoppen. Samen met zijn nichtje Elly brengt hij die tot leven. Met zijn poppenspel vrolijkt hij zieke kinderen op, verslagen buren en wanhopige familieleden. Iedereen in het getto heeft het over de magie van die poppenspeler die niet alleen afleiding, maar ook troost biedt.

Tot de jongen op een dag staande wordt gehouden door een Duitse soldaat en gedwongen wordt tot een geheim leven. Dat levert zowel gevaren als kansen op. Wanneer het getto wordt ontruimd lijkt ontsnappen onmogelijk. Wie overleeft die hel op aarde? Welke keuzes kun je nog maken als het er echt op aankomt?

De poppenspeler van Warschau is een ontroerend verhaal over levens die zich verweven, bezien vanuit het perspectief van vriend én vijand. Een vertelling over hoe de hoop levend blijft zelfs in tijden van oorlog en chaos.

Deze muzikale vertelvoorstelling duurt zo’n 70 minuten en is gebaseerd op de gelijknamige roman ‘De poppenspeler van Warschau’ van de Engels-Duitse schrijfster Eva Weaver. Zij gebruikte ware feiten en werkelijke personages als basis voor haar roman.

Over Trio Wilde Eend

Trio Wilde Eend wordt in 1998 opgericht door Gottfrid van Eck om zijn liefde voor joodse verhalen en muziek uit Oost Europa te combineren. Het trio verzorgde sindsdien vele honderden vertelconcerten voor een enthousiast publiek. Gottfrid vertelt, speelt (bas)klarinet en krijgt muzikaal tegenspel van Tessa Zoutendijk (of Jiska ter Bals) op viool en Juul Beerda op accordeon. Tezamen bieden ze muzikaal kunst- en vliegwerk.

Trio Wilde Eend presenteert (vertel)concerten op uiteenlopende muziekpodia, in theaters, kerken en synagogen, voor culturele verenigingen, zorg- en onderwijsinstellingen. Maar ze zijn ook een graag geziene gast op festivals en allerlei feestelijke gelegenheden. Hun muziek raakt een snaar; ze is plezier om bij te huilen en verdriet om op te dansen!

Trailer van het vertelconcert

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: