16 oktober 2022

‘Marcando in Vogelvlucht’

Praktische gegevens

Zondagmiddag 16 oktober 2022
Aanvang: 15.00 uur
Einde (ongeveer): 16.00 uur
Prijs: € 10,00 (incl. consumptie)
Locatie: Regenboogkerk (Sportlaan 5, 5671 GR Nuenen)
Vrije plaatskeuze; zaal open va. 14.30 uur

Het concert wordt georganiseerd door Cultuur Overdag in samenwerking met Marcando.

Kaartverkoop

Toegangskaarten kunnen worden gekocht via deze link of door gebruik te maken van de QR-code. In beide gevallen komt u op de website van Ticketkantoor, onze partner voor de ticketverkoop.

Indien op 16 oktober nog kaarten beschikbaar zijn kunnen deze ook nog aan de deur worden gekocht.

Concert ‘Marcando in Vogelvlucht’

Het Vocaal Ensemble Marcando, opgericht in 1990, bestond in 2020 dertig jaar. Dat zou toen gevierd gaan worden met een feestelijk concert, maar moest door corona enkele keren worden uitgesteld. Maar nu is het zo ver….

In dit concert hebben de liederen vogels als onderwerp. Vogels in allerlei toonaarden en verschijningsvormen. Er zingen lijsters en nachtegalen, er drijven zwanen, ganzen, er vliegen raven, een koekoek, een duif en we zien een zielige uil, die met alle eer ten grave wordt gedragen.

De instrumentale intermezzi worden uitgevoerd door een strijkersensemble, dat delen uit de Vier Jaargetijden van Antonio Vivaldi speelt. Vogelzang klinkt immers in alle seizoenen.

De vocale en instrumentale muziek zal worden ingeleid en afgewisseld met luchtige vogelpoëzie door de bekende Nuenense voordrachtskunstenaar Ton Neijts. Tijdens het klinken van de muziek komen de vogels ook in kleurrijke geprojecteerde beelden voorbij.

Schilderij Melchior d’Hondecoeter

Over Vocaal Ensemble Marcando

Vocaal Ensemble Marcando kwam in 1990 tot stand door een fusie van het Nuenens Kamerkoor (1975) en het Helmondse Round Ensemble. De 24 leden zijn afkomstig uit de regio Helmond-Nuenen-Eindhoven.
Het koor voert klassieke geestelijke en wereldlijke muziek soms ook uit in samenwerking met andere kamerkoren en musici.
Men treedt op in bekende concertcycli in de regio, zoals bij Cultuur Overdag Nuenen, ‘Muziek aan de Markt’ in Bergeijk en, ‘Lambertusconcerten’ in Helmond. Het Vocaal Ensemble Marcando staat onder de bezielende leiding van de 25-jarige talentvolle Iraanse dirigent-componist Amin Ebrahimi.

Ovatie na het examenconcert van Amin Ebrahimi, Concertzaal Tilburg, juni 2022

Meer informatie over Marcando is te vinden op hun website: www.marcando.nl

Over Amin Ebrahimi

Amin Ebrahimi studeerde in juni 2022 af aan het Tilburgs conservatorium voor koor- en orkestdirectie en compositie. Zijn examenconcert -waarin ook drie eigen composities- werd beloond met het cijfer 9.
Sinds oktober 2021 dirigeert hij het Vocaal Ensemble Marcando. Dit ensemble trad ook op in het eindconcert van Amin, samen met zijn orkest.

Een blik op Amins website, Facebook en Instagram laat zien hoe ongelooflijk actief hij de afgelopen jaren al is geweest. Hij was in een uitzending van de klassieke zender Radio4, gaf uitvoeringen van een eigen compositie voor Philharmonie Zuid in Muziekgebouw Eindhoven en met het Brabantkoor in Tilburg.
Inmiddels is hij dirigent van het door hem opgerichte Brabants Kamerorkest en was ‘artist in residence’ in Tilburg.

Meer informatie over Amin is te vinden op zijn website: www.amin-ebrahimi.com

Examenconcert Amin Ebrahimi, Concertzaal Tilburg, juni 2022
©Rens Bressers

Over Ton Neijts

Voordrachtskunstenaar Ton Neijts is een echte Nuenenaar en betrokken (geweest) bij vele verenigingen. Momenteel is hij o.a. actief bij de Heemkundekring.

Lees meer over Ton in een uitgebreid interview van Mariet Jonkhout in het blad ‘ZóNuenen’ uit december 2019 (klik hier om naar het interview te gaan).

foto: LAVfotografie
Informatie delen:
%d bloggers liken dit: