17 JUNI 2022

Film ‘J’accuse

Praktische gegevens

♦ Datum: vrijdag 17 juni 2022
♦Aanvang film: 19.30 uur
♦ Foyer open vanaf 19.00 uur
♦ Zaal open vanaf 19.15 uur
♦ Einde film: ongeveer 21.40 uur
♦ Prijs: € 6,50
♦ Locatie: Het Klooster (Park 1, Nuenen)

Toegangskaarten zijn vanaf woensdag 25 mei op werkdagen tijdens kantooruren te koop aan de balie van Het Klooster (Park 1, Nuenen).

Inhoud film

J’accuse, ook bekend onder de Engelstalige titel An Officer and a Spy, is gebaseerd op de Dreyfusaffaire, een antisemitisch schandaal dat Frankrijk aan het einde van de 19e eeuw in de ban hield.

In 1894 wordt de Franse kapitein Alfred Dreyfus ten onrechte schuldig gevonden aan spionage, waarna hij een levenslange gevangenisstraf moet uitzitten op het beruchte Duivelseiland. Inlichtingenofficier Georges Picquart bijt zich ondanks politieke druk vast in de zaak en ontdekt niet alleen dat Dreyfus onschuldig is, maar ook dat de ware spion nog steeds actief is.

Gedurende twaalf jaar heeft de Dreyfusaffaire Frankrijk verscheurd. Juridische fouten, gerechtelijke dwalingen en anti-semitisme zijn verweven in dit immense schandaal aan het einde van de 19e eeuw. J’ACCUSE vertelt dit verhaal vanuit het standpunt van Kolonel Picquart. Hij ontdekt dat de bewijzen tegen Kapitein Dreyfus vervalst zijn en zet alles op alles om de eer van Dreyfus te herstellen

Over de film

Jaar: 2019
Genre: historische thriller
Regie: Roman Polański
Acteurs: o.a. Jean Dujardin, Louis Garrel, Mathieu Amalric en Emmanuelle Seigner
Land: Frans-Italiaans
Taal: Frans, met Nederlandse ondertiteling

Preview

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: