17 oktober 2019

Populair-Klassiek concert door
Dmitry Drobko (cello) en Liza Terentjeva (piano)

  • Datum: donderdag 17 oktober 2019
  • Locatie: Van Goghkerkje (Papenvoort 2a, 5671 CR Nuenen)
  • Aanvang: 14.30 uur
  • Kerkje open vanaf 14.00 uur
  • Eindtijd: ongeveer 15.45 uur
  • Toegangsprijs: € 12,50 (incl. consumptie)
  • Vrije plaatskeuze
  • Toegangskaarten zijn nog verkrijgbaar bij het Van Goghkerkje, vanaf een half uur voor aanvang van het concert.

Over het concert

Liza Terentjeva (piano) en Dmitry Drobko (cello), twee talentvolle jonge Letse musici, spelen de sterren van de hemel in het sfeervolle Van Goghkerkje.
Het programma ziet er als volgt uit:

Jules Massenet Meditation
Robert Schuman3 fantasiestukken op.73
Franz SchubertStändchen
Ave Maria
Camille Saint-SaensDe Zwaan
Betty TerensBusiness Woman
Farewell to Rio
The City of Fairy’s
George Gershwin3 preludes in bewerking voor cello
en piano
Summertime
I’ve got Rhythm
Rialto Rag

Het concert kan geprogrammeerd worden dankzij de contacten met stichting Muzikale Oktober Best. Deze stichting, opgericht in 2009, organiseert iedere 2 jaar in oktober een muziekfestival in Best.

Over Dmitry Drobko (cello)

Dmitry Drobko

Dmitry Drobko is in 1992 geboren in Riga, Letland. Hij kreeg zijn eerst muzieklessen van zijn moeder. Op zesjarige leeftijd begon hij met een studie cello op professionele basis. Als 14-jarige haalde hij zijn eerste muziekdiploma.
Hij debuteerde als solist bij het Nationaal Filharmonisch orkest van Riga, met het eerste Celloconcert van Saint-Saens.
Dmitry bezocht vervolgens het Felix Mendelssohn-Bartholdy conservatorium in Leipzig; hij studeerde ook aan de Anton Rubinstein academie in Dusseldorf. Op dit moment studeert hij bij Aleksei Massarsky aan het gerenommeerde conservatorium van Sint-Petersburg.
Dmitry heeft masterclasses kamermuziek gevolgd bij Maria Kliegel, Gustav Rivinius, Jeroen Reuling, Denis Severin, Ramon Jaffe, Anatoly Nikitin en Menahem Pressler.
Hij heeft deelgenomen aan verscheidene muziekfestivals in heel Europa en Rusland en won diverse prijzen. Dmitry was in Riga winnaar van het Internationaal kamermuziek concours en in Angers won hij de eerste prijs op het Cello concours. In mei 2016 ontving hij de speciale prijs op het Davidov Cello concours in Kuldiga, Letland.

Tegenwoordig combineert Dmitry zijn studie met zijn spel als kamermuzikant in Quator Alma. Hij levert muzikale bijdragen aan ballet en theatervoorstellingen bij het Tovstonogov gezelschap en het Bolshoi drama theater van Sint-Petersburg. Ook is hij betrokken bij het AMST Eurythmy Project.

Over Liza Terentjeva (piano)

Liza Terentjeva

Liza Terentjeva is geboren in 1994 in Riga, Letland. In 2019 is zij cum laude afgestudeerd aan het Tshaikovsky Staatsconseratorium in Moskou. Ze is een veelzijdig musicus: pianiste, componiste en concertmeester.

Liza heeft deelgenomen aan diverse wedstrijden en festivals en won diverse internationale prijzen. Ze was onder andere winnares van de internationale competitie 2014 ‘Rising Stars’ o.l.v. Michail Kazinik en won de Grote prijs en 1e prijs bij de wedstrijd ‘Maestro’ voor jonge componisten in 2012.  Tevens ontving Lisa in 2011 en 2013 een speciale onderscheiding van het Letse Ministerie van Cultuur.

Als soliste treedt Liza op met verschillende ensembles in Letland en Rusland. Ze speelt een uitgebreid klassiek repertoire. Ze is niet alleen een klassiek musicus maar ook een professioneel jazzpianiste en treedt in die hoedanigheid op onder haar artiestennaam ‘Betty Terens’.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: