18 februari 2022

Film ‘The Father’

Praktische gegevens

♦ Datum: vrijdag 18 februari 2022
♦Aanvang film: 19.30 uur
♦ Zaal open vanaf 19.15 uur
♦ Einde film: ongeveer 21.00 uur
♦ Prijs: € 6,50 (zonder koffie/thee)
♦ Locatie: Het Klooster (Park 1, Nuenen)
♦ Toegang alleen met coronatoegangsbewijs en ID/paspoort

Toegangskaarten zijn vanaf maandag 14 februari 2022 op werkdagen tijdens kantooruren te koop aan de balie van Het Klooster (Park 1, Nuenen). Er mogen maximaal 70 gasten ontvangen worden.

Inhoud film

In  ‘The Father’ speelt Anthony Hopkins een tachtigjarige, dementerende man die zijn grip op de wereld is kwijtgeraakt. Hij weigert elke vorm van hulp van zijn dochter wat hem er alleen maar verwarder op maakt. Gaandeweg begint hij te twijfelen aan de mensen die van hem houden, maar ook aan zijn eigen verstand en zelfs aan zijn eigen realiteit.

Preview

Over de film

Jaar : 2020
Genre : Drama
Regie : Florian Zeller
Acteurs : hoofdrollen voor Anthony Hopkins en Olivia Colman
Taal : Brits-Franse film, met Nederlandse ondertiteling.

[Wikipedia:] In 2012 schreef en regisseerde de Franse auteur Florian Zeller het toneelstuk Le Père, als onderdeel van een theatertrilogie die verder bestaat uit La Mère (2010) en Le Fils (2018). Het werk werd in 2014 bekroond met de Molière-prijs voor beste toneelstuk. In de daaropvolgende jaren werd er onder de titel The Father onder meer ook een Britse en Amerikaanse versie van het toneelstuk opgevoerd en in 2015 volgde in Frankrijk een vrije filmadaptatie, Floride.

Zeller vormde het toneelstuk samen met zijn vaste vertaler Christopher Hampton om tot een filmscenario. In mei 2019, in de aanloop naar het filmfestival van Cannes, raakte bekend dat Olivia Colman en Anthony Hopkins de hoofdrollen zouden vertolken. Later die maand werd de cast uitgebreid met onder meer Rufus Sewell, Imogen Poots en Olivia Williams en gingen de opnames van start in het Verenigd Koninkrijk.

De film ging op 27 januari 2020 in première op het Sundance Film Festival. De Amerikaanse release volgde op 26 februari 2021.

Covid-19 richtlijnen

De film wordt georganiseerd met inachtneming van de verplichte richtlijnen van het RIVM en de overheid. Er wordt gewerkt met coronatoegangsbewijzen. Van iedere bezoeker wordt verwacht dat hij/zij een coronatoegangsbewijs en ID/paspoort door een vrijwilliger van Cultuur Overdag/Cultuur Avonduur laat controleren voor toegang tot de film.

Ik heb nog een ongebruikte toegangskaart voor de film. Kan ik die nog gebruiken? Gasten die vorig jaar al een kaartje voor een film hebben gekocht maar deze niet hebben kunnen gebruiken vanwege de annulering van films kunnen dit kaartje bij Het Klooster omwisselen.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: