18 oktober 2020

Het concert wordt georganiseerd met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Dit betekent ook dat er maar plaats is voor ongeveer 25 gasten en dat, gegeven de beperkte ruimt in het Van Goghkerkje, geen consumpties worden aangeboden.

Stichting Muziek in Huis presenteert
Palissander Marimba Duo

♦ Datum: zondag 18 oktober 2020
♦ Aanvang concert: 15.00 uur
♦ Zaal open vanaf 14.45 uur
♦ Einde concert: 16.00 uur
♦ Toegangsprijs: € 10,00
♦ Locatie: Van Goghkerkje (Papenvoort 2a, Nuenen)
♦ Reserveren verplicht; aanmelden voor het concertino kan via deze link.

Over het concert

Het ensemble Palissander Marimba Duo brengt een gevarieerd programma met muziek van o.a. Bach, Schumann, Chick Corea en The Beatles.

Het duo bestaat uit Peter Bansberg en Arjan Roos. Zij spelen marimba resp. vibrafoon, twee fraai klinkende grote melodische slaginstrumenten.

De muziek van het duo varieert van klassieke muziek tot pop en jazz, van Bach tot aan de Beatles en Duke Ellington. Met een enorm enthousiasme nemen zij hun publiek mee in de wereld van deze bijzondere melodische slagwerkinstrumenten. Verrassend om te horen, spectaculair om te zien.

Het programma ziet er als volgt uit:

Over de musici

Peter Bansberg

Peter Bansberg studeerde slagwerk aan het Rotterdams Conservatorium en begeeft zich als uitvoerend musicus zowel in de wereld van klassieke muziek als jazz en lichte muziek. Hij heeft onder meer opgetreden in de Holland Orkest Combinatie, de Marinierskapel en in theaterproducties van Joop van den Ende.

Arjan Roos

Ook Arjan Roos heeft een zeer gevarieerde podiumervaring, van symfonische concerten (o.a. Radio Filharmonisch Orkest, Gelders Orkest) en opera- en balletbegeleidingen (o.a. De Nederlandse Opera) tot diverse ad-hoc formaties en kleinere ensembles zoals het marimbakwartet Carrefour en (met zijn zus, mezzo sopraan Mieke van Laren) het duo Sub-Rosa.

Muziek gespeeld op marimba en vibrafoon

Om een idee te krijgen hoe klassieke muziek klinkt op een marimba en vibrafoon twee filmpjes van YouTube:

Cultuur Overdag en Stichting Muziek in Huis

Ook in seizoen 2020/2021 organiseert Cultuur Overdag, mede dankzij een bijdrage van de gemeente Nuenen, laagdrempelige concerten klassieke kamermuziek. Iedereen is welkom bij deze concerten. Zeker ook zij voor wie het niet vanzelfsprekend is naar een concert te gaan, omdat zij bijvoorbeeld ziek of mindervalide zijn.

De concerten worden georganiseerd in samenwerking met Stichting Muziek in Huis. Deze stichting wil via concerten met klassieke muziek de kwaliteit van leven van ouderen en zieken verhogen. Jaarlijks organiseert zij meer dan 600 kamerconcerten uitgevoerd door professionele ensembles.

Reserveren i.v.m. RIVM-/overheidsrichtlijnen

Na de aanmelding stuurt Cultuur Overdag een mail met de nummers van de gereserveerde stoelen in het Van Goghkerkje. De stoelen worden toegewezen van ‘voor naar achter’; er wordt rekening gehouden met de 1,5 meter afstand. Gasten gaan via de voordeur naar binnen en verlaten het kerkje aan de achterzijde. Verwacht wordt dat iedereen met verkoudheidsklachten thuisblijft.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: