2 februari 2020

Duende in concert

Praktische gegevens

  • Datum: zondag 2 februari 2020
  • Locatie: Van Goghkerkje (Papenvoort 2a, 5671 CR Nuenen)
  • Aanvang: 14.30 uur
  • Kerkje open vanaf 14.00 uur
  • Eindtijd: ongeveer 15.45 uur
  • Toegangsprijs: € 15,00 (incl. pauzeconsumptie)
  • Vrije plaatskeuze
  • Nog slechts 2 kaarten beschikbaar; te koop op 2 februari aan de deur bij het Van Goghkerkje

Over het concert

Met Duende beleef je een muzikale reis langs Spaanstalige bolero’s, canciónes en Franse oude en nieuwe chansons. Ontroerende klanken die de ziel raken en je doen glimlachen. Duende bezingt de liefde, het verlangen en het leven met al zijn pieken en dalen. Duende is muziek vanuit het hart, met een kleine knipoog.

Over Duende

Duende bestaat uit zangeres Carlijn Stolten en gitarist Peter Witjes, en speciaal voor dit concert, aangevuld met contrabassist Rob Dirksen.

Carlijn Stolten studeerde klassiek zang aan het Utrechts Conservatorium. Na haar studie is zij zich vooral gaan richten op het muziektheater en de lichte muziek.
Carlijn: “Duende is voor mij de perfecte combinatie van passie en lichtheid. Op het conservatorium paste ik niet zo goed in het klassieke plaatje. Dat keurslijf was voor mij te strak. Ik hou van de schoonheid van mooie muziek, maar kleur ook graag af en toe buiten de lijntjes. De prachtige klanken van de Zuid-Europese (- en Amerikaanse) muziek raken me en zijn heerlijk om te zingen. Met Duende voel ik dat ik thuiskom, die warmte en liefde wil ik graag delen met mijn publiek.”

Gitarist Peter Witjes is van alle markten thuis. Hij studeerde muziekregistratie en gitaar op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en speelde o.a. met Chris Hordijk, Lisa Lois en Marcel Veenendaal. Samen met zangeres en multi-instrumentalist Jòrike Kroon vormt hij Duo Frivoli die zich bezighoudt met klezmer, Irish, de bossanova en hotclub. Daarnaast heeft Peter een studio in Ede, Studio Cultura, waar hij bands en videoclips opneemt.

Rob Dirksen; credits-mladen-pikulic

Rob Dirksen studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Rotterdam. Nog tijdens zijn studie werd hij benoemd tot solo-bassist bij Het Gelders Orkest, een functie die hij tien jaar zou bekleden.
Sinds augustus 2002 is Dirksen lid van het Concertgebouworkest. Daarnaast is hij vaste bassist van het Nieuw Ensemble. Rob Dirksen is veelvuldig te zien en te horen bij verschillende andere ensembles, waaronder Asko|Schönberg en Amsterdam Sinfonietta.
Als docent contrabas is hij verbonden aan het Fontys conservatorium in Tilburg.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: