2 films in maart

In maart twee films die goed passen bij Internationale Vrouwendag (8 maart). Bij de balie van Het Klooster hangen posters met de filmtitel en een korte beschrijving van de inhoud. De filmtitels mogen namelijk i.v.m. de licentie niet openbaar worden vermeld. Hieronder wordt wel een tipje van de sluier opgelicht. Kaarten voor de film (à € 6,50) zijn op werkdagen tijdens kantooruren te koop aan de balie van Het Klooster.

In de film van Cultuur Avonduur op vrijdagavond 4 maart (aanvang: 19.30 uur) zien we het verhaal van een vrouw die altijd voor zichzelf opkwam, ongeacht of het om racisme, seksisme of patriarchisme ging. Het is een biografische drama- en muziekfilm van een zangeres die ooit begon in een gospelkoor van haar vader en als soul- en R&B-zangeres uitgroeide tot een superster. In het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone staat zij op de eerste plaats van beste zangers aller tijden.

Donderdagochtend 10 maart (aanvang: 10.30 uur) vertoont Cultuur Overdag een film die laat zien dat keuzemogelijkheden en (financiële) onafhankelijkheid voor vrouwen niet altijd vanzelfsprekend zijn geweest. Het verhaal speelt zich af in de VS eind 19e eeuw en volgt het leven van vier zussen die opgroeien in de tijd van de Amerikaanse Burgeroorlog. Het is een kostuumdrama dat bruist, sprankelt en laat zien dat sommige klassiekers met recht tijdloos genoemd mogen worden.

In de digitale nieuwsbrief van Cultuur Overdag wordt de filmtitel altijd volledig aangekondigd, mét een korte beschrijving en preview. Abonneren op deze nieuwsbrief kan via deze link.

Informatie delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *