20 januari 2023: Les Enfants du Paradis

Praktische gegevens
Vrijdagavond 20 januari 2023
Aanvang: 19.30 uur
Kerkje open vanaf 19.15 uur
Prijs: € 12,50
Locatie: Van Goghkerkje (Papenvoort, 2a Nuenen)
Vrije plaatskeuze

Kaartverkoop
Toegangskaarten à € 12,50 zijn te koop via Ticketkantoor:

  • via deze link
  • via de QR-code
  • of bij het Van Goghkerkje, vanaf een half uur voor aanvang van het concert

Concert ‘Les Vieux Amants’
Slechts weinigen kunnen vertellen over de rokerige chansons die ooit klonken in de donkerbruine Parijse cabarets. We weten niet veel van de clubs waar men met rode wijn en sigaret mijmerde over de condition humaine. Waar liederen werden gezongen die doen voelen hoe het menselijk tekort het hart doet lijden en de ziel pijnigt: Franse chansons op hun best.

Het gevoel van verlangen wordt in dit concert prachtig vertolkt door Les Enfants du Paradis, bestaande uit Lizet van Beek (zang en verhalen) en Doré van Deijck (piano). In hun programma Les vieux Amants nemen ze hun gasten mee naar naar de wereld van grote chansonniers als Barbara, Brel en Piaf. Ze bezingen op melancholische wijze, nacht, liefde, passie en verlangen.

Zij verhalen ook van oude liefdes die altijd mochten duren zoals het verhaal van Marie Anna Wolvers die tijdens de Belle Epoque woonachtig was in Brussel maar tijdens een bezoek aan Hilvarenbeek haar grote liefde vond…….”C’etait au temps ou Bruxelles dansait”. Grote impact hebben ook de eigen, Nederlandstalige, bewerkingen van chansons van Barbara.
Les vieux Amants: een feest voor het hart, een balsem voor de ziel!

Over Lizet van Beek
Lizet van Beek noemt zichzelf een zingende story-teller met een performershart toegewijd aan het vertellen van verhalen middels muziektheater met stem en lijf als instrumenten.
Opgeleid aan het Brabants conservatorium en het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen speelde ze met theatermakers als Gerard Luijckenaar, Derek Scott, Joan Grau . Ze maakt ook eigen producties , verzameld onder de naam Productiehuis De Blauwe Hond. Meer informatie over Lizet is hier te vinden.

In eerdere jaren was Lizet al te zien bij Cultuur Overdag in de mini-opera ‘Carmen’ en de multimedia voorstelling ‘Stemmen uit de loopgraven’.

Over Doré van Deijck
Doré van Deijck studeerde klassiek piano aan het Brabants Conservatorium (1977-1983) en basgitaar aan het conservatorium te Hilversum (1986-1989). Ze beheerst vele genres, naast klassiek ook salsa, latin-jazz, theatermuziek, entertainment, koor/repetitor.
Enkele highlights waren bijv. Het Northsea Jazzfestival, Tros Sesjun, als support-act bij Astrud Gilberto en bij Celia Cruz, bij Für Elise van de N.O.S. In het concertgebouw, bij ‘Vrije Geluiden’ van de VPRO, Hanneke Groenteman en voor Koningin Beatrix en Koning Albert.
Kortom: een musicus met een gevarieerd spectrum aan muziekstijlen, aan repertoire en aan ervaring, Van subtiel en ingetogen tot groots en meeslepend.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: