20 september 2018

Agnes Bergmeijer zingt ‘Barbara’

Donderdag 20 september 2018
Locatie: Van Goghkerkje (Papenvoort 2a, 5671 CR Nuenen)
Aanvang: 14.30 uur
Kerkje open vanaf 14.00 uur
Eindtijd: ongeveer 15.30 uur
 € 12,50 (incl. consumptie)
Vrije plaatskeuze

 

Toegangskaarten zijn vanaf 1 september te koop via de ticketwebshop van Cultuur Overdag (betalen met iDeal) of aan de balie van Het Klooster (Park 1, 5671 GA Nuenen).

Informatie over het concert
Agnes Bergmeijer en pianist Mike Roelofs blazen nieuw leven in de liedjes van de Franse chansonnière Barbara. Zij was vanaf de jaren 60 tot ver in de jaren 90 zeer populair. Haar liedjes gaan over de dood, de liefde, haar jeugd, verlangen, vergankelijkheid. Ze vangen de schoonheid van het verdriet. Je hoort haar nummers nog maar zelden. Tijd om haar liedjes opnieuw ten gehore te brengen, nu in het Nederlands!

Voor Agnes Bergmeijer begon de liefde voor het Franse chanson, en met name voor de nummers van Barbara, al tijdens haar studie aan de Toneelacademie Maastricht.
Agnes won destijds het concours de la chanson in Amsterdam met haar vertolking van een lied van Barbara.
De afgelopen 25 jaar was Agnes op de bühne te zien in vele producties van het Nijmeegse theatergezelschap Teneeter, later Kwatta en andere (jeugd)theatergezelschappen uit het land.

Mike Roelofs arrangeerde de nummers en begeleidt op piano en andere toetsinstrumenten.
Hij studeerde aan het conservatorium in Maastricht. Vanaf die tijd creëerde hij een eigen kenmerkende stijl en vocabulaire.
Samen met Peer Wittenbols en Gerard van Maasakkers won Mike met het lied ‘Mijn Kind’ in 2013 de Annie M.G Schmidtprijs voor het beste Nederlandstalige lied.

Peer Wittenbols (toneelschrijver, scenarist en dichter) vertaalde de nummers van Barbara. Eerder deed hij dit al met veel nummers van Jacques Brel voor de legendarische Brel-voorstelling van Toneelgroep Oostpool.

Dankzij de opbrengst van de acties van Cultuur Overdag voor het Jan Linders Fonds geldt voor dit concert een verlaagde entreeprijs.

 

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: