20 september 2020

Bijzondere tijden vragen om creatieve ideeën. Nu Cultuur Overdag geen grootschalige culturele activiteiten kan organiseren, wordt gestart met Concertini in het Van Goghkerkje: korte concerten van ongeveer 45 minuten.

Het concert wordt georganiseerd met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Dit betekent ook dat er maar plaats is voor ongeveer 25 gasten.

Onder de naam ‘Van Goghkerkje Intiem’ presenteert Cultuur Overdag, samen met Cultuur Avonduur, een reeks concertini met muzikale vrienden van David Hordijk. Hij opent ook de reeks met een pianoconcert.

Van Goghkerkje Intiem presenteert: ‘David Hordijk’

♦ Datum: zondag 20 september 2020
♦ Aanvang concert: 16.00 uur
♦ Zaal open vanaf 15.45 uur
♦ Einde concert: 16.50 uur
♦ Toegangsprijs: € 10,00
♦ Locatie: Van Goghkerkje (Papenvoort 2a, Nuenen)

Het eerste concertino (aanvang: 14.30 uur) is uitverkocht.

Voor het concert om 16.00 uur zijn nog 5 stoelen beschikbaar (status: 19 september 2020, 17.30 uur). Bij interesse graag mailen naar Cultuur Overdag; kaarten kunnen zondag alleen met PIN worden betaald.

Over het concert

David Hordijk is een jonge pianist en componist. Zijn stijl is filmisch, avontuurlijk, hedendaags klassiek: pianomuziek van nu. Soms, flirt hij met minimalistische elementen, waardoor zijn muziek een gevoel van tijdloosheid krijgt. Op andere momenten klinken zijn composities vrolijk en kleurrijk. David’s spel is toegankelijk en boeit op verhalende wijze. Het doet denken aan componisten als ‘Ludovico Einaudi’ (van de film Intouchables) en ‘Yann Tiersen’ (van de film Amélie).

“Spelen voor mensen is wat ik het allerliefste doe. We leven in een snelle tijd met zó ontzettend veel prikkels. Wanneer ik muziek maak, vergeet ik de waan van de dag, vergeet ik alles om me heen en het enige dat overblijft: De muziek. Dát gevoel. Dat is wat ik mensen wil geven.”

Concerten van David zitten vol met interactie. Hij doet een boekje open over de wereld achter zijn muziek en prikkelt je met verhalen, die je de muziek dieper laten ervaren.

Een eerste indruk

Muziek van David Hordijk is te beluisteren op Spotify, maar ook te bekijken op Youtube.

Ook improviseert David graag in interactie met zijn publiek:

Reserveren i.v.m. RIVM-/overheidsrichtlijnen
Na de aanmelding stuurt Cultuur Overdag een mail met de nummers van de gereserveerde stoelen in het Van Goghkerkje. De stoelen worden toegewezen van ‘voor naar achter’; er wordt rekening gehouden met de 1,5 meter afstand. Gasten gaan via de voordeur naar binnen en verlaten het kerkje aan de achterzijde. Verwacht wordt dat iedereen met verkoudheidsklachten thuisblijft.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: