21 maart 2019

Guus Westdorp – ‘Ramses

 • Datum: donderdag 21 maart 2019
 • Locatie: Van Goghkerkje (Papenvoort 2a, 5671 CR Nuenen)
 • Aanvang: 14.30 uur
 • Kerkje open vanaf 14.00 uur
 • Eindtijd: ongeveer 16.00 uur
 • Toegangsprijs: € 12,50 (incl. pauzeconsumptie)
 • Vrije plaatskeuze
 • Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via:
  • de ticketwebshop van Cultuur Overdag,
  • vanaf 1 maart op werkdagen tijdens kantooruren aan de balie van Het Klooster (Park 1 , Nuenen),
  • op 21 maart bij het Van Goghkerkje (vanaf een half uur voor aanvang van het concert.

Over het concert

Guus Westdorp was eind 2017 al eens te gast bij Cultuur Overdag, als begeleider van Ernst de Corte. Ditmaal brengt hij een solo-programma met muziek van Ramses Shaffy.

‘Als Ramses en ik elkaar weer zagen klonk altijd zijn groet: ‘Dag lieve jongen, ben je daar weer!’. Wij herkenden elkaar, als we samen achter de piano zaten, als we ons verwonderden, als we beiden onze streken uithaalden, als we samen huilden en huilden van het lachen om de wereld om ons heen’.

Met ‘Ramses – de liederen’ brengt Guus Westdorp een muzikale groet met het werk van levenskunstenaar Ramses Shaffy met wie hij jaren omging. Uitbundig, ingetogen en versierd met anekdotes voert hij je door velden van vurige liefdes, maar ook langs grachten, in nachten vol eenzaamheid en verlangen. En dan lijkt het weer even of Ramses door de zaal waart….

https://wiki.beeldengeluid.nl/index.php/Ramses_Shaffy

Luister en kijk naar de klassieker ‘Sammy’ gezongen door Guus Westdorp.

bron: YouTube

Over Guus Westdorp

Guus Westdorp is pianist, zanger, componist, arrangeur en tekstschrijver. Hij werkte met o.a.Toon Hermans, Liesbeth List, René Froger, Vicky Brown (GBR), Lisa Boray, Mathilde Santing, Harry Slinger, Bruno Brel (B), Micheline van Hautem (B) en Steve Ross (U.S.A.).

Composities o.a. de hit ‘Blijf bij mij’ Paul de Leeuw en Ruth Jacott 1993, leader ‘En de wind zong…’ documentaire Toon Hermans, ‘Paniek’ voor Kinderen voor kinderen 15, en ‘Hymne van Delft’ (Delftse Stadslied).

Hoogtepunten: Carnegie Hall (New York) Zarah Leander Concert 2007 met Olivia Stevens (Sweden), Eurovision Songfestival Bruxelles 1987 met Marcha, 1ste prijs Concours de la Chanson Alliance Française 1996 met Anton Montagne en de samenwerking met Toon Hermans t.b.v zijn laatste album ‘Als de liefde…’ 2000.

De pers over het programma

‘Alle elementen om er een memorabel, intiem concert van te maken zijn meer dan voldoende aanwezig.’ – Het Parool

‘Verrassend, gedurfd, knap en confronterend’ – Jacques J. D’ Ancona – Dagblad van het Noorden

Dankzij de opbrengst van acties van Cultuur Overdag voor het Jan Linders Fonds geldt voor dit concert een verlaagde entreeprijs.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: