22 november 2018

 ‘Carmen’ door Lizet van Beek & Doré van Deijck

♦ Donderdag 22 november 2018
♦ Locatie: Van Goghkerkje (Papenvoort 2a, 5671 CR Nuenen)
♦ Aanvang: 14.30 uur
♦ Kerkje open vanaf 14.00 uur
♦ Eindtijd: ongeveer 16.15 uur
♦ € 12,50 (incl. pauzeconsumptie)
♦ Vrije plaatskeuze

Toegangskaarten zijn te koop via:
* de ticketwebshop van Cultuur Overdag (betalen met iDeal);
* tot en met 22 november 12.00 uur: aan de balie van Het Klooster (Park 1, 5671 GA Nuenen);
* op 22 november vanaf een half uur voor aanvang van het concert, bij het Van Goghkerkje.

Over de voorstelling
Zangeres Lizet van Beek en pianiste Doré van Deijck brengen op een bijzondere manier de opera Carmen van Bizet tot leven. De opera wordt met spitsvondigheid en humor gecomprimeerd tot een vertelopera, alle teksten zijn in het Nederlands.
Voorafgaand aan de opera wordt een introductie gegeven over de opera en de componist.

Bekijk hier de flyer van Lizet en Doré over de voorstelling.

Het verhaal
Carmen gaat over de mooie zigeunerin Carmen, een verleidelijk meisje uit de sigarettenfabriek, dat steeds ruzie maakt met andere meisjes en de jongens het hoofd op hol brengt. Maar geen van de jongens zal haar krijgen, want Carmen is vrij als een vogeltje en dat wil ze blijven ook.

Informatie over de uitvoerenden

Lizet van Beek
Ze noemt zichzelf een zingende story-teller met  een  performershart toegewijd aan het vertellen van verhalen  middels muziektheater met  stem en lijf als instrumenten.
Opgeleid aan het Brabants conservatorium en het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen speelde ze met theatermakers als Gerard Luijckenaar, Derek Scott, Joan Grau . Ze maakt ook eigen producties , verzameld onder de naam Productiehuis De Blauwe Hond.  Meer informatie over Lizet is hier te vinden.

Doré van  Deijck
Doré van Deijck studeerde klassiek piano aan het Brabants Conservatorium (1977-1983) en basgitaar aan het conservatorium te Hilversum (1986-1989).  Ze beheerst vele genres, naast klassiek ook salsa, latin-jazz, theatermuziek, entertainment, koor/repetitor.
Enkele highlights waren bijv. Het Northsea Jazzfestival, Tros Sesjun, als support-act bij Astrud Gilberto en bij Celia Cruz, bij Für Elise van de N.O.S. In het concertgebouw, bij ‘Vrije Geluiden’ van de VPRO, Hanneke Groenteman en voor Koningin Beatrix en Koning Albert.
Kortom: een musicus met een gevarieerd spectrum aan muziekstijlen, aan repertoire en aan ervaring, Van subtiel en ingetogen tot groots en meeslepend.
Meer informatie over Doré is hier te vinden.

Dankzij de opbrengst van de acties van Cultuur Overdag voor het Jan Linders Fonds geldt voor dit concert een verlaagde entreeprijs.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: