23 augustus 2020

Bijzondere tijden vragen om creatieve ideeën. Nu Cultuur Overdag geen grootschalige culturele activiteiten kan organiseren, wordt gestart met Concertini in het Van Goghkerkje: korte concerten van ongeveer 45 minuten.

Toegang voor een concerto is gratis, maar aanmelding/reservering is verplicht. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd die volledig naar de optredende musici gaat.
Het concert wordt georganiseerd met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Dit betekent ook dat er maar plaats is voor ongeveer 25 gasten.

Concertino: ‘EYSIR’

♦ Datum: zondag 23 augustus 2020
♦ Aanvang concert: 14.30 uur
♦ Zaal open vanaf 14.15 uur
♦ Einde concert: 15.15 uur
♦ Toegang: gratis, bijdrage voor musici achteraf (per gast een richtbedrag van € 10,00)
♦ Locatie: Van Goghkerkje (Papenvoort 2a, Nuenen)
♦ Aanmelden voor het concertino kan via deze link.

Over het concert

Droom mee met EYSIR in een concert vol prachtige luisterliedjes over gewone mensen en hun dromen, hun strubbelingen en hun geluk. Hun liedjes zijn eerlijk en puur, warm en soulful. De invloeden lopen uiteen van 70’s jazz en soul tot Bill Withers en Jimi Hendrix. En in de achtergrond klinkt altijd weer de Blues door.

In april 2020 verscheen hun debuut “I Came Here To Dream”.
Met liedjes waarin het soms juist gaat om de stilte tussen de noten.

Uit de eerste recensies:
‘Ingetogen en intens. Songs die contemplatief en spannend tegelijk zijn.’
(Kippenvel) ‘Een proeve van wat gitaar en stem samen kunnen teweegbrengen. Boeiend. intrigerend.’ (Rootstime)

Over EYSIR

Het singer-songwriter duo EYSIR, bestaande uit Robert Siroen en Hartog Eysman, leerde elkaar kennen op het conservatorium in Arnhem. In 2017 begonnen ze samen nummers te schrijven.

Hartog Eysman

Hartog Eysman is , evenals Robert Siroen, afgestudeerd aan het conservatorium voor lichte muziek en is, o.a. bij het conservatorium in Arnhem, werkzaam als zangcoach en zangdocent. Hij zingt met doorleefde emotie, zoals hij eerder deed in zijn acoustic indie solo project Hartog, waarmee hij vier albums uitbracht. Hij speelde o.a. in de Melkweg, Paradiso, Gigant, Mezz, Effenaar, en op het North Sea Jazz festival. “Neemt de luisteraar mee over hoge bergen en diepe dalen.” (3voor12)

Robert Siroen (Arnhem) is een gitarist met oor voor sound en feel. Hij wisselt met gemak van klein en subtiel naar een lekkere groove. Robert speelde o.a. met Nankosoul en Sidell op de Popronde en Down The Rabbit Hole. Met Charl Delemarre stond hij in het voorprogamma van Tim Knol, Alela Diane en Ane Brun.

Robert Siroen

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van EYSIR. Of lees hier wat het Real Roots Café over hen schreef.

Een eerste indruk

Of klik hier voor een compilatie van hun show tijdens Quite Quiet (Delft, 2018).

Reserveren i.v.m. RIVM-/overheidsrichtlijnen
Na de aanmelding stuurt Cultuur Overdag een mail met de nummers van de gereserveerde stoelen in het Van Goghkerkje. De stoelen worden toegewezen van ‘voor naar achter’; er wordt rekening gehouden met de 1,5 meter afstand. Gasten gaan via de voordeur naar binnen en verlaten het kerkje aan de achterzijde. Verwacht wordt dat iedereen met verkoudheidsklachten thuisblijft.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: