23 oktober 2022

Anna Karnovska & Olga de Kort

Praktische gegevens
Zondagmiddag 23 oktober 2022
Aanvang: 14.30 uur
Einde (ongeveer): 15.30 uur
Zaal open vanaf 14.15 uur
Prijs: € 12,50
Locatie: Van Goghkerkje (Papenvoort 2a, 5671 CR Nuenen)
Vrije plaatskeuze

Kaartverkoop

Toegangskaarten à € 12,50 zijn te koop:

  • via deze link
  • via de QR-code
  • of bij het Van Goghkerkje, vanaf een half uur voor aanvang van het concert

Het programma

Anna Karnovska (zang) & Olga de Kort (piano) hebben een gevarieerd programma samengesteld met het Oekraïense volkslied, Italiaanse aria’s, Duitse liederen en een eigen interpretatie van Cabaret.

Over Anna Karnovska

Een van haar eerste herinneringen was dat ze aan het zingen was en dat haar familie vriendelijk verzocht door te gaan, maar dan ’s morgens vroeg. Drie jaar oud was ze toen.
Ruim 25 jaar later zingt Anna Karnovska nog steeds. Na het gymnasium studeerde ze klassieke zang aan de Academy of Music (Odessa) en aan het Prayner Konservatorium (Wenen). Daarna volgde het Kirchenmusik Konservatorium (Wenen) en prive zanglessen bij Ilko Natschev (Wenen).

Inmiddels woont ze in Eindhoven en geeft, naast optredens, ook zangles. Waarom? Zoals ze zelf zegt: “Zingen is een sleutel voor het hart van mensen en een gezonde zangtechniek is een sleutel voor je betere zelf.”

Op 30 oktober 2020 was ze gast in een van de concertini die Cultuur Overdag organiseerde. In maart 2022 opende ze op indrukkende wijze het benefietconcert in Nuenen voor Giro 555 met een hartenkreet voor Oekraïne.

Anna Karnovska tijdens het benefietconcert op 7 maart 2022 (foto: Theo van Vijfeijken)

Over Olga de Kort

De musicologe en muziekjournaliste Olga de Kort is geboren in Istra (regio Moskou) en woont sinds 1998 in Nederland. Ze studeerde cultuurwetenschappen en piano in Rusland, journalistiek in Frankrijk en muziekwetenschap (Universiteit Utrecht), piano en orgel (HKU/Conservatorium, Utrecht) in Nederland.

Als musicologe is Olga gespecialiseerd in Russische muziek en cultuur en de receptie van de Russische muziek in Nederland. Ze geeft lezingen, cursussen muziekgeschiedenis en neemt regelmatig deel aan internationale muziekconferenties met bijdragen over de receptie van Russische muziek in Nederland, met name de muziek van Stravinsky, Prokofjev, Skrjabin, Rachmaninov en Tsjaikovski.

Als muziekjournaliste heeft ze ruim 400 publicaties op haar naam staan in Nederlandse klassieke muziektijdschriften waaronder Luister, Pianist, Preludium, De Klank en PianoBulletin. Olga de Kort schrijft een boek over Russische muziek en musici in Nederland en beheert de website/blogsite ‘Russische muziek in Nederland’.
Meer informatie over Olga is te vinden op haar website.

Olga de Kort begeleidde Anna Karnovska op de piano bij het concertini op 30 oktober 2020 en het benefietconcert op 7 maart 2022.

Olga de Kort tijdens het benefietconcert op 7 maart 2022 (foto: Theo van Vijfeijken)


Informatie delen:
%d bloggers liken dit: