23 september 2021

Film ‘On the Basis of Sex’

Praktische gegevens

♦ Datum: 23 september 2021
♦Aanvang film: 10.30
♦ Foyer open vanaf 10.00 uur
♦ Zaal open vanaf 10.15 uur
♦ Einde film: ongeveer 12.30 uur
♦ Prijs: € 6,50 (zonder koffie/thee)
♦ Locatie: Het Klooster (Park 1, Nuenen)
♦ Max. 75 toegangskaarten; placering a.d.h.v. de 1,5m-richtlijn

Toegangskaarten zijn vanaf 16 september 2021 op werkdagen tijdens kantooruren te koop aan de balie van Het Klooster (Park 1, Nuenen).

Ik heb nog een ongebruikte toegangskaart voor de film. Kan ik die nog gebruiken? Gasten die vorig jaar al een kaartje voor een film hebben gekocht maar deze niet hebben kunnen gebruiken vanwege de annulering van films kunnen dit kaartje bij Het Klooster omwisselen.

Inhoud film

‘On the Basis of Sex ‘ is het waargebeurde en inspirerende verhaal over Ruth Bader Ginsburg. Zij staat in 1971 na haar rechtenstudie aan het begin van haar carrière. Als Amerikaanse juriste overwint zij in haar strijd voor gelijke rechten tussen mannen en vrouwen vele obstakels en bestrijdt zij vooroordelen.

Met de onvoorwaardelijke steun van haar gezin probeert zij een zaak in hoger beroep te winnen. Een zaak die haar carrière en het rechtssysteem voorgoed zou kunnen veranderen. 

Uiteindelijk weet ze de functie te bekleden als een van de negen rechters van het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten. Zij groeide uit tot één van de grootste vrouwelijke iconen ter wereld,     heeft enorm veel betekent voor vrouwenrechten en emancipatie wereldwijd.

Over de film

Jaar: 2018
Land: Verenigde Staten
Genre: Biografie/Drama
Regisseur: Mimi Leder
Acteurs: Felicity Jones, Armie Hammer en Jack Reynor

Preview

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: