24 maart 2019

Meredi Ensemble –

‘De zucht van een onzichtbare fluit’

Praktische gegevens

 • Datum: zondag 24 maart 2019
 • Locatie: Van Goghkerkje (Papenvoort 2a, 5671 CR Nuenen)
 • Aanvang: 14.30 uur
 • Kerkje open vanaf 14.00 uur
 • Eindtijd: ongeveer 16.00 uur
 • Toegangsprijs: € 12,50 (incl. pauzeconsumptie)
 • Vrije plaatskeuze
 • Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via:
  • de ticketwebshop van Cultuur Overdag,
  • vanaf 1 maart op werkdagen tijdens kantooruren aan de balie van Het Klooster (Park 1 , Nuenen),
  • op 24 maart bij het Van Goghkerkje (vanaf een half uur voor aanvang van het concert).

Over het concert

In dit concert staat de Franse muziek uit de 19e en 20e eeuw centraal. Er kan geluisterd worden naar muziek van Caplet, Chopin, Debussy, Faure, Gaubert, Ravel en Saint-Saëns.

De musici hebben voor het concert gekozen voor de intrigerende titel ‘De zucht van een onzichtbare fluit’.

Het programma ziet er als volgt uit (onder voorbehoud):

Louis Diémer (1843-1919)Sérénade
Cécile Chaminade (1857-1944)Concertino pour flûte Op.107
Gabriel Fauré
(1845-1924)
Chanson d’amour
Rêve d’amour
Frederic Chopin (1810-1849)Sonate pour Piano n.3 Op.58 en si min.
(Allegro maestoso – Finale: Presto, ma
non tanto)
Camille Saint-Saëns (1835-1921)Une flûte invisible
Jules Massenet (1842-1912)Elegie
Andre Caplet (1878-1925)Viens! Une flûte soupire
Écoute, mon coeur
Eric Satie (1866-1925)Je te veux
Philippe Gaubert (1879-1941)
Soir Païen
Maurice Ravel (1875-1937)
La flûte enchantée
Cécile Chaminade (1857-1944)Portrait

Alvast een impressie?


André Caplet – Viens! Une flûte invisible soupire (MeredìEnsemble)
(Poèsie de V. Hugo)

Meer luistermateriaal is hier te vinden.

Over de musici

Het Meredí Ensemble bestaat uit: Ronja Weyhenmeyer (sopraan), Andrea Salvi (fluit) en Ani Ter-Martirosyan (piano).

Het Romeinse Trio ‘Meredí Ensemble’ (Meredi betekent melodie in het Armeens) bestaat uit drie nationaliteiten. Ze vonden elkaar in de passie voor de Franse muziek uit de  19e en 20e eeuw. 
Het trio laat zich inspireren door beroemde componisten als Debussy, Ravel, Delibes, Saint-Saëns, Gaubert, Fauré en ook minder bekende als Hüe, Diemier and Grandval.

De sopraan RONJA WEYHENMEYER werd geboren in Duitsland. Het Italiaanse Belcanto bracht haar naar Rome, waar ze haar muziekstudie  Bachelor of Music met Lof beëindigde. Sinds kort is ze lid van ‘Opera Laboratorio’ van Roma Sinfonietta, waar ze gecoacht wordt door de sopraan Elizabeth Norberg Schulz. Behalve voor opera en barokmuziek ligt haar liefde ook bij kamermuziek. Ze zong in diverse festivals: Montepulciano, Teatro di Senigallia, Valletta International Baroque Festival in Rome in Teatro Italia and the Musikkometfestival. Ze zingt ook in diverse koren en ensembles, zoals ‘Cappella Musicale di Campitelli’, een barokensemble in Rome onder de directie van Vincenzo Di Betta.

De fluitist ANDREA SALVI behaalde zijn diploma Fluit & Kamermuziek bij Leonardo Angeloni und Roberto Galletto aan het Conservatorio di musica ‘Santa Cecilia’ in Rome. Hij specialiseerde zich in Nederland bij Rien de Reede und Thies Roorda. Hij behaalde zijn masterdiploma met lof aan het Conservatorio ‘Nicola Sala’ in Benevento bij Giuseppe Pelura. Hij vervolmaakte zijn studies met talrijke Masterclasses voor Fluit (Mario Caroli, János Bálint) en kamermuziek (Giuliano Balestra, Bernard Fauchet, Adèle Auriol e Marialena Fernandes). Andrea Salviis is actief als solist en in (kamer)orkesten. Zo concerteerde hij in de USA, Sri Lanka, Spanje, Nederland, Duitsland, Zwitserland en voor TV- en radio. Hij had zelfs de eer om een privé-concert te geven voor paus  Benedictus XVI, uitgezonden door Radio Vaticana. Andrea Salvi won diverse prijzen bij competities van kamermuziek.

De pianiste ANI TER-MARTIROSYAN is geboren in Armenië. Ze studeerde aan het nationaal conservatorium in Yerevan bij Prof. Sergey Sarajyan and vervolgde haar studie piano in Keulen bij Prof. Gililov und Prof. Leuschner en verder aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf bij Prof. Barbara Szczepanska. Ze behaalde prijzen bij vele internationale muziekcompetities en festivals. Haar ontwikkeling als uitvoerend musicus werd versterkt door Masterclasses bij beroemde internationale musici.  

Ze volgde een scolarship bij de the Wagner foundation en Yehudi Menuhin scholarship, Gulbenkian scholarship and the scholarship of Germany. Ze is actief musicus aan het Conservatorio di Musica ‘Santa Cecillia’ in Rome en ook aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: