24 november 2016: film ‘Suite Française’

Film ‘Suite Française’ foto-suite-francaise

Donderdag 24 november 2016
Aanvang film: 10.30 uur
Foyer open vanaf 10.00 uur
Einde film: ongeveer 12.15 uur
Prijs: € 6,50 (inclusief een kopje koffie/thee)
Locatie: Het Klooster (Park 1, Nuenen)

Toegangskaartjes zijn vanaf maandag 24 oktober te koop aan de receptie van Het Klooster (Park 1, Nuenen), op werkdagen open van 8.30 tot 17.30 uur. U kunt alleen contant betalen. Het is niet mogelijk om via de website van Het Klooster kaartjes te bestellen.

NB: Het is niet meer mogelijk om na afloop van de film bij Het Klooster te lunchen.

Inhoud film
Lucille Angelier ziet bij het uitbreken  van de Tweede Wereldoorlog haar man vertrekken naar het front. Eigenlijk heeft ze nooit van hem gehouden. Zij blijft achter met haar schoonmoeder (Kristin Scott Thomas) en brengt haar tijd door met piano spelen. Maar wanneer ze verplicht worden de Duitse officier Bruno van Falk te huisvesten, die in zijn vroegere burgerleven componist blijkt geweest te zijn, voelt ze zich al vlug tot de man aangetrokken.
Een preview van de film is te zien via: preview YouTube

Over de film
Het romantische drama ‘Suite Française’ is een Engelstalige, Brits-Frans-Canadese film uit 2014. De regisseur is Saul Dibb.
De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Irène Némirovsky, waarvan het handgeschreven manuscript pas 56 jaar nadat de Irène werd afgevoerd naar Auschwitz werd ontdekt door haar dochters en alsnog werd uitgegeven.
De hoofdrollen zijn voor Michelle Williams als Lucile, Kristin Scott Thomas als haar schoonmoeder en de Vlaming Matthias Schoenaerts speelt officier Bruno.

 

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: