25 november 2022

Film ‘Parasite’

Praktische gegevens

♦ Datum: vrijdag 25 november 2022
♦Aanvang film: 19.30 uur
♦ Foyer open vanaf 19.00 uur
♦ Zaal open vanaf 19.15 uur
♦ Einde film: ongeveer 21.15 uur
♦ Prijs: € 7,50 (incl. thee/koffie)
♦ Locatie: Het Klooster (Park 1, Nuenen)

Toegangskaarten zijn vanaf 4 november 2022 op werkdagen tijdens kantooruren te koop aan de balie van Het Klooster (Park 1, Nuenen). Ook voor aanvang van de film zijn toegangskaarten te koop.

Inhoud film

Parasite gaat over een arm gezin dat in een kleine en benauwde kelderwoning de eindjes aan elkaar probeert te knopen met simpel werk. Maar het in elkaar vouwen van pizzadozen levert te weinig op om van te kunnen eten. Dan lijkt er voor de familie een geschenk uit de hemel te komen: via via krijgt de zoon het aanbod om Engelse bijles te geven aan de dochter van een steenrijk gezin dat in een luxe villa woont, waar een hoog hek de boze buitenwereld – ofwel alle armoede en ellende om hen heen – letterlijk buiten de deur houdt.
De zoon valt in de smaak bij zowel de dochter als haar rijke ouders en het geld stroomt binnen. Maar dan aast het arme gezin op meer. Er wordt een plan gesmeed om de steenrijke familie leeg te zuigen. Als een echte parasiet weet na de zoon ook de dochter, de vader en de moeder een baantje bij de rijkelui te krijgen. Alleen heeft de rijke familie geen idee dat het een gezin is dat op slinkse wijze één voor één de baantjes van chauffeur, huishoudster en kindermeisje inneemt.

Over de film

Lengte film: 132 minuten
Jaar: 2019
Genre: tragiekomedie
Regie: Bong Joon-ho
Acteurs: Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong, Jang Hye-jin, Choi Woo-shik en Park So-dam
Land: Zuid-Korea
Oorspronkelijke taal: Koreaans

De film werd in mei 2019 op het filmfestival van Cannes bekroond met de Gouden Palm. In februari 2020 won de film ook vier Oscars, waaronder die voor beste film en beste internationale film. Het was de eerste niet-Engelstalige film die werd uitgeroepen tot beste film.

Preview

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: