25juni 2021

Het concert wordt georganiseerd met inachtneming van de verplichte richtlijnen van het RIVM en de overheid. Dit betekent ook dat er maar plaats is voor maximaal 25 gasten en dat, gegeven de beperkte ruimt in het Van Goghkerkje, geen consumpties worden aangeboden. (Er is géén sprake van testen-voor-toegang.)

‘Medicine Music’ – Nienke

♦ Datum: vrijdag 25 juni 2021
♦ Aanvang concert: 19.30 uur
♦ Zaal open vanaf 19.15 uur
♦ Einde concert: 20.15 uur
♦ Toegangsprijs: € 10,00
♦ Locatie: Van Goghkerkje (Papenvoort 2a, Nuenen)
♦ Concert is uitverkocht

Het eerste concert om 19.30 uur is uitverkocht. Er waren te weinig reserveringen voor een eerder aangekondigd tweede concert.

Over Nienke en het concert

Nienke is te vinden waar de muziek is. Vanaf haar zesde speelt ze piano en vanaf haar tiende is ze gaan experimenteren met het schrijven van eigen nummers. “Ik ontdekte dat ik kon zingen nadat ik mezelf opnam op een cassetterecorder die er toevallig op dat moment stond.” Toeval bestaat niet, toch? Tegenwoordig combineert ze piano, Indiaas Harmonium en Tempura, met zang en bluesharp.
Met behulp van haar pianodocent, ontdekte ze dat ze een absoluut gehoor heeft.

In 2005 begon haar muzikale loopbaan on stage. In die tijd ontdekte ze dat ze echt popnummers kon schrijven en schreef de een naar de andere catchy melodie. “Soms wordt ik ‘s nachts wakker en heb ik een melodie in mijn hoofd. Soms droom ik deze zelfs. Ik neem dit dan meteen op en werk het later uit. Nummers schrijven en improviseren geeft mij zo’n een enorme kick!”
Nienke heeft veel optredens gespeeld op kleine en grote podia in binnen en buitenland; China, Gambia, Italie en Engeland.

Nienke maakt Medicine Music. Dit is muziek met boodschappen over liefde, vertrouwen en overgave; muziek die werkt als een medicijn. Met haar “Medicine Music” wil ze je naar ontspanning brengen en inspireren je leven te leiden vanuit voelen.
Van eigen geschreven nummers en mantra’s tot aardse en hemelse intuïtieve klanken, op dat moment geïmproviseerd.

Luister hier naar haar single ‘My Soul is a Song van haar nieuwe EP ‘Medicine Music’:

Meer informatie over Nienke is te vinden op haar website.

Reserveren i.v.m. RIVM-/overheidsrichtlijnen

Na de aanmelding stuurt Cultuur Overdag een mail met de nummers van de gereserveerde stoelen in het Van Goghkerkje. De stoelen worden toegewezen van ‘voor naar achter’; er wordt rekening gehouden met de 1,5 meter afstand. Gasten gaan via de voordeur naar binnen en verlaten het kerkje aan de achterzijde. Verwacht wordt dat iedereen met klachten die mogelijk in verband staan met corona thuisblijft.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: