26 juli 2020

Bijzondere tijden vragen om creatieve ideeën. Nu Cultuur Overdag geen grootschalige culturele activiteiten kan organiseren, wordt gestart met Concertini in het Van Goghkerkje: korte concerten van ongeveer 45 minuten.

Toegang voor een concerto is gratis, maar aanmelding/reservering is verplicht. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd die volledig naar de optredende musici gaat.
Het concert wordt georganiseerd met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Dit betekent ook dat er maar plaats is voor ongeveer 25 gasten.

Concertino: De Andersons

Er stond een concertini gepland op 24 juli.

Over De Anderons

De Andersons is een kleinkunstgezelschap met Zweedse roots waarvan de kern bestaat uit Anna Ågren en Roel Dullaart.
Samen met Arjen Lubach maakten De Andersons eerder de voorstelling Stockholm Sneeuwt en veroverden menig hart met hun muzikale hoogstandjes, poëtische pareltjes en onbedwingbare enthousiasme.  Daarnaast speelden ze als zangers en theatermakers in diverse producties (o.a. in Verboden te Lachen van en met Herman van Veen en Het Vreemdelingenlegioen) en stonden ze op verschillende binnen- en buitenlandse theaterfestivals.

De Andersons en ‘Alleen in de wind’

Pippi Langkous, het allersterkste en moedigste meisje van de wereld, bestaat 75 jaar! Ter ere van dit jubileum slaan The Astrid Lindgren Company en Save the Children de handen ineen. Met de campagne ‘Pippi of Today’ genereren zij aandacht voor de kwetsbare en gevaarlijke omstandigheden waar kinderen en met name meisjes op de vlucht aan worden blootgesteld. Deze kinderen moeten al hun kracht, moed en hoop verzamelen. Zij zijn de Pippi’s van nu.

Geïnspireerd door dit mooie initiatief lanceerden De Andersons i.s.m. (kinderboeken)schrijver en dichter Sjoerd Kuyper het lied: ‘Alleen in de wind’.

Door het Nederlandse en/of Zweedse lied te downloaden kan een steentje bijgedragen worden aan een beter leven voor kinderen op de vlucht. De gehele opbrengst gaat naar Save the Children en hun campagne ‘Pippi of today’.

Alvast kennismaken?

Bekijk hieronder enkele filmpjes om alvast nader kennis te maken.

Reserveren verplicht i.v.m. RIVM-/overheidsrichtlijnen
Na de aanmelding stuurt Cultuur Overdag een mail met de nummers van de gereserveerde stoelen in het Van Goghkerkje. De stoelen worden toegewezen van ‘voor naar achter’; er wordt rekening gehouden met de 1,5 meter afstand. Gasten gaan via de voordeur naar binnen en verlaten het kerkje aan de achterzijde. Voor binnenkomst wordt een kort ‘checkgesprek’ gehouden; verwacht wordt dat iedereen met verkoudheidsklachten thuisblijft.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: