26 november 2018

Film ‘De Nieuwe Wildernis’

Maandag 26 november 2018
Aanvang film: 14.30 uur
Foyer open voor koffie/thee
vanaf 14.00 uur
Zaal open vanaf 14.15 uur
Einde film: ongeveer 16.00 uur
Prijs: € 6,50 (inclusief een kopje koffie/thee)
Locatie: Het Klooster (Park 1, Nuenen)
Vrije plaatskeuze

Toegangskaarten zijn vanaf vrijdagmiddag 16 november 2018 op werkdagen tijdens kantooruren te koop aan de balie van Het Klooster. Kaarten zijn ook te bestellen via de ticketshop van Cultuur Overdag (betalen met iDeal).

Inhoud film
De Nieuwe Wildernis is een Nederlandse natuurfilm uit 2013, geregisseerd door Mark Verkerk, geproduceerd door Ton Okkerse en Ignas van Schaick met medewerking van veldregisseur Ruben Smit en cameramensen Michael Sanderson, Paul Edwards, Paul Klaver, Rene Heijnen en Dick Harrewijn.

De film volgt de vier jaargetijden in het jonge natuurgebied de Oostvaardersplassen in Flevoland. De eerste beelden van de film werden geschoten in het najaar van 2011.
De film toont onder meer edelherten, konikpaarden, vossen en ijsvogels. Op een korte uitzondering na toont de film geen mensen. Ook toont de film niets van de spoorlijn en de langsrijdende treinen.

Mark Verkerk heeft in de aanpak van script en montage bewust gekozen voor een klassieke natuurfilm over de cycle of life in vier seizoenen zonder menselijke aanwezigheid.

43 verschillende diersoorten die in de film te zien zijn worden ook met naam genoemd, verdeeld per klasse zijn dit de volgende. Zoogdieren: konikpaard, vos, bever, bruine rat, edelhert; vogels: aalscholver, fuut, grauwe gans, knobbelzwaan, ijsvogel, nachtegaal, rietgors, blauwborst, rietzanger, snor, gele kwikstaart, roerdomp, waterral, lepelaar, distelvink, spreeuw, raaf, grote zilverreiger, brandgans, buizerd, baardman, roodborst, dodaars, zeearend; amfibieën: rugstreeppad en bruine kikker; vissen: karper; insecten: grote zijdebij, aardhommel, strontvlieg, staafwants, aasvlieg, bladluis, mier, lieveheersbeestje, klein geaderd witje, klein koolwitje; kreeftachtige: watervlo.

[bron: Wikipedia]

Preview


[bron: YouTube]

Deze filmvertoning is mogelijk dankzij de samenwerking met Woonzorgcentrum Savant van Lenthof Nuenen.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: