27 december 2020

Bijzondere tijden vragen om creatieve ideeën. Nu Cultuur Overdag en Cultuur Avonduur geen grootschalige culturele activiteiten kunnen organiseren, wordt gestart met Concertini in het Van Goghkerkje: korte concerten van ongeveer 45 minuten.

Het concert wordt georganiseerd met inachtneming van de covid-19 richtlijnen . Dit betekent ook dat er maar plaats is voor ongeveer 20-24 gasten (afhankelijk van de samenstelling van het gezelschap).

Onder de naam ‘Van Goghkerkje Intiem’ presenteren Cultuur Avonduur en Cultuur Overdag een reeks concertini met muzikale vrienden van David Hordijk.

Van Goghkerkje Intiem presenteert:
David & Jan Willem Hordijk

♦ Datum: zondag 27 december 2020
♦ Aanvang concert: 14.30 uur
♦ Zaal open: 15 minuten voor aanvang
♦ Duur concert: ongeveer 45 minuten
♦ Toegangsprijs: € 10,00
♦ Locatie: Van Goghkerkje (Papenvoort 2a, Nuenen)
♦ Klik hier voor een reservering

Nadat gereserveerd is, wordt automatisch een kopie van de reservering gemaild. Binnen enkele dagen daarna wordt door Cultuur Overdag een mail met een betaallink gestuurd. Pas na betaling is een gereserveerde plaats definitief geboekt.

Gereserveerd en geen bevestiging ontvangen? Check dan eerst uw spam mailbox. Is ook daar niets te vinden? Mail ons dan.

Interactieve kunst en muziek

Op 27 december staan de broers Jan Willem en David Hordijk samen in het Van Goghkerkje. De één schilder/dichter (Jan Willem), de ander pianist/componist (David). Samen vullen ze deze middag met muziek, kleuren en woorden.

Jan Willem zal live, met input van het publiek, een schilderij maken en David maakt muziek die daar bij aansluit. Het belooft een uniek en interactief optreden te worden waarbij je als publiek niet alleen op je stoel zit, maar onderdeel bent van alles wat er die middag gebeurt!

Over Jan Willem en David

Jan Willems stijl als schilder kenmerkt zich door een sterk gevoel voor kleurcompositie. Hij werkt in het moment. Alles wat er is, alles wat gebeurt, mag er zijn en wordt onderdeel van een groter spel van penseelstreken met een eindresultaat dat voor iedereen iets anders kan betekenen. Als dichter leidt hij je om de tuin heen naar huis toe terug. Taalrijk en beeldend, zo dicht Jan Willem.

De muziekstijl van David is filmisch, avontuurlijk, hedendaags klassiek: pianomuziek van nu. In zijn muziek flirt hij soms met minimalistische elementen, waardoor deze een gevoel van tijdloosheid geeft. Op andere momenten klinken zijn composities vrolijk en kleurrijk. Davids spel is toegankelijk en vertelt een verhaal. Het doet denken aan componisten als ‘Ludovico Einaudi’ (van de film Intouchables) en ‘Yann Tiersen’ (van de film Amélie). “Spelen voor mensen is wat ik het allerliefste doe. We leven in een snelle tijd met zó ontzettend veel prikkels. Wanneer ik muziek maak, vergeet ik de waan van de dag, vergeet ik alles om me heen en het enige dat overblijft: de muziek. Dát gevoel. Dat is wat ik mensen wil geven.”

Impressie van een vergelijkbare inspiratiesessie

Eerder trakteerden Jan Willem en David een vriend al op een kunstzinnige inspiratiesessie.

Covid-19 richtlijnen

Reserveren en ‘checkgesprek’
Na de aanmelding stuurt Cultuur Overdag een mail met de nummers van de gereserveerde stoelen in het Van Goghkerkje. De stoelen worden toegewezen van ‘voor naar achter’; er wordt rekening gehouden met de 1,5 meter afstand.
Gasten gaan via de voordeur naar binnen en verlaten het kerkje aan de achterzijde.
Bij aankomst worden de geregistreerde gegevens van iedere gast gecontroleerd en worden enkele vragen over uw gezondheid gesteld. Verwacht wordt dat iedereen met verkoudheidsklachten thuisblijft.

Gebruik mondkapjes
Sinds 1 december j.l. is het gebruik van mondkapjes verplicht bij de registratie en bij binnenkomst resp. het verlaten van het kerkje. Tijdens het concert kan het mondkapje worden afgezet.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: