27 november 2022

Hanneke Rouw (cello) & Masha Galperina (piano)

Praktische gegevens
Zondagmiddag 27 november 2022
Aanvang: 14.30 uur
Einde (ongeveer): 15.30 uur
Zaal open vanaf 14.15 uur
Prijs: € 12,50 (incl. consumptie)
Locatie: Van Goghkerkje (Papenvoort 2a, 5671 CR Nuenen)
Vrije plaatskeuze

Kaartverkoop

Toegangskaarten à € 12,50 zijn te koop:

  • via deze link
  • via de QR-code
  • of bij het Van Goghkerkje, vanaf een half uur voor aanvang van het concert

Het programma

Celliste Hanneke Rouw en pianiste Masha Galperina hebben een boeiend programma samengesteld.

Hanneke speelt muziek van Johann Sebastian Bach (1685 – 1750). Ze speelt Suite I in G major (BWV 1007). Er kan worden geluisterd naar:

• Prelude
• Allemande
• Courante
• Sarabande
• Menuet I
• Menuet II
• Gigue

Afwisselend met het spel van Hanneke speelt Masha:

• Rondo (Beethoven)
• Nocturne op.  9 (Chopin)
• Sarcasmes (Prokofiev)

Over Hanneke Rouw

Hanneke Rouw begon al op achtjarige leeftijd met cello spelen. Met veel plezier volgde ze lessen bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (momenteel genaamd: het Britten Jeugd Strijkorkest). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours.
Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle.


Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven.
Gesprekken met internationaal vermaarde cellisten als Steven Isserlis en Anner Bijlsma leverden veel inspiratie op.
Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw, mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.
Vorig seizoen heeft Hanneke met veel plezier en enthousiasme door Nederland getoerd met de zes cello suites van Bach en de cello sonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Debussy en Prokofjev. Tijdens deze tournee werd zij onder andere begeleid door de Nederlandse pianiste Anouk de Jong en de Russische pianiste Sofia Vasheruk. Vanwege het succes van deze tournee gaat Hanneke Rouw komend seizoen nogmaals op tournee door Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland.

Meer informatie is te vinden op haar website.

Over Masha Galperina

Masha Galperina (1989) is geboren in St. Petersburg, Rusland. Vanaf zesjarige leeftijd had ze pianolessen op de muziekschool aldaar, tot ze in 2002 naar Nederland verhuisde en lessen kreeg van Lena en Michael Markov.
Vanaf 2005 studeerde ze bij Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle. In 2012 is ze aldaar afgestudeerd met een 9,5 met onderscheiding voor haar eindexamen. Tijdens haar master heeft ze tevens lessen genoten van Frank Peters.

Masha heeft meerdere prijzen op haar naam staan, waaronder driemaal de 1e prijs behaald bij het Prinses Christina Concours Oost. Voor haar eindexamen kreeg Masha de Vriendenprijs van de stichting Vrienden van ArtEZ voor de beste eindexamenpresentatie.

Masha heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Igor Roma, Stephen Kovacevic, Leslie Howard en Mila Baslawskaya. Daarnaast heeft ze tweemaal deelgenomen aan het Stift Festival, waar ze in 2007 de aanmoedigingsprijs van de Stichting Kolibri kreeg. Ook nam ze meerdere malen deel aan het Orlando Festival voor kamermuziek, het Dartington International Summer School en het Peter de Grote festival.
Masha heeft gesoleerd bij het Symfonia Jong Twente, Oost-Gelders Symfonieorkest en het Orkest van het Oosten met pianoconcerten van o.a. Rachmaninov, Chopin en Mendelssohn. Ze is ook zeer actief op het gebied van kamermuziek. Zo heeft ze samengewerkt met de leden van het Valerius ensemble en treedt ze vaak op met haar vaste ensembles en in gelegenheidsformaties.

Masha heeft naast haar conservatoriumstudie wiskunde en economie gestudeerd en is nu tevens monetaire beleidsadviseur bij De Nederlandsche Bank.


Informatie delen:
%d bloggers liken dit: