28 juni 2020

Bijzondere tijden vragen om creatieve ideeën. Nu Cultuur Overdag geen grootschalige culturele activiteiten kan organiseren, wordt gestart met Concertini in het Van Goghkerkje: korte concerten van ongeveer 45 minuten.

Toegang voor een concerto is gratis, maar aanmelding/reservering is verplicht. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd die volledig naar de optredende musici gaat.
Het concert wordt georganiseerd met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Dit betekent ook dat er maar plaats is voor ongeveer 25 gasten.

Concertino

Inge Frimout – Van Händel tot Herman van Veen

♦ Datum: zondag 28 juni 2020
♦ Aanvang concert: 14.30 uur
♦ Zaal open vanaf 14.15 uur
♦ Einde concert: 15.15 uur
♦ Toegang: gratis, bijdrage voor musici achteraf (richtbedrag 10 euro)
♦ Locatie: Van Goghkerkje (Papenvoort 2a, Nuenen)
Het maximale aantal bezoekers is bereikt. Helaas geldt dat ook voor het (identieke) concert dat om 16.00 uur wordt gegeven.

Over het concert

Inge Frimout-Hei geeft een concert met harp en zang. Luisteraars kunnen op vleugels meereizen met de harp, ze worden meegenomen naar een andere wereld. Inge speelt de mooiste muziek van Händel tot Herman van Veen.

Het is zeker niet de eerste keer dat Inge in het kerkje een concert geeft. Maar het blijft voor haar een bijzondere, speciale plek: “Altijd als ik daar speel, gebeurt er iets bijzonders”.
Het wordt een intiem concert met maar zo’n 25 bezoekers. Intenser kan een concert bijna niet worden. Ervaar in deze hectische tijd even een wereld zonder grenzen of onderscheid, voel verbondenheid en laaf u aan de schoonheid van muziek.

Over Inge Frimout

Inge Frimout-Hei studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij bij Edward Witsenburg. Zij geeft concerten met harp en zang en is met haar elektrische harpen regelmatig te gast op festivals. Zij geeft leiding aan het Blue Planet Harp Ensemble, een harp-orkest voor kinderen en jongeren tot 21 jaar.

Haar repertoire omvat klassieke werken van componisten als Händel, Schubert en Glück, Ierse en Schotse ballads, popclassics en songs uit films en musicals.
Veel bewerkingen schrijft zij zelf. Daarnaast speelt en zingt Inge eigen songs alsook Latijns-Amerikaans repertoire van schrijvers als Bonfa, Gonzaga en Velázquez.

Met Mariël van den Bos, eerste fluitiste van het Metropole Orkest, vormt zij het duo Sphinx. Zij spelen werken van componisten als Debussy, Fauré en Ibert, maar ook van Gershwin en Jobim. Zij treedt op met de meesterviolist Ernö Olah, samen met het Malando Tango-orkest gingen zij tweemaal op tournee naar China. Diverse malen tradt Inge op voor de Koninklijke families van Nederland en België.
Meer informatie over Inge Frimout is te vinden op haar website.

Bekijk de filmpjes hieronder om kennis te maken met Inge en haar muziek.

Reserveren verplicht i.v.m. RIVM-/overheidsrichtlijnen
Na de aanmelding stuurt Cultuur Overdag een mail met de nummers van de gereserveerde stoelen in het Van Goghkerkje. De stoelen worden toegewezen van ‘voor naar achter’; er wordt rekening gehouden met de 1,5 meter afstand. Gasten gaan via de voordeur naar binnen en verlaten het kerkje aan de achterzijde. Voor binnenkomst wordt een kort ‘checkgesprek’ gehouden; verwacht wordt dat iedereen met verkoudheidsklachten thuisblijft.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: