28 oktober 2022

Film ‘The Angels’ Share’

Praktische gegevens

♦ Datum: vrijdag 28 oktober 2022
♦Aanvang film: 19.30 uur
♦ Foyer open vanaf 19.00 uur
♦ Zaal open vanaf 19.15 uur
♦ Einde film: ongeveer 21.15 uur
♦ Prijs: € 7,50 (incl. thee/koffie)
♦ Locatie: Het Klooster (Park 1, Nuenen)

Toegangskaarten zijn vanaf 12 oktober 2022 op werkdagen tijdens kantooruren te koop aan de balie van Het Klooster (Park 1, Nuenen). Ook voor aanvang van de film zijn toegangskaarten te koop.

Inhoud film

Als de Schotse Robbie vader wordt, zweert hij dat zijn zoon nooit het tragische leven zal kennen dat hij zelf heeft geleid. Op het nippertje ontsnapt hij aan een gevangenisstraf en krijgt hij een allerlaatste kans om zijn leven een positieve wending te geven.

Tijdens zijn taakstraf ontmoet Robbie het drietal Rhino, Albert en Mo, die net als hij door hun criminele verleden moeilijk werk kunnen vinden. Hun reclasseringsambtenaar Henri laat hen kennismaken met de wereld van de whisky. Nooit had Robbie kunnen dromen dat drinken zo fundamenteel zijn leven kon veranderen. Zijn nieuw ontdekte talent – een verfijnde smaak en delicate ‘neus’ – maakt het voor Robbie en zijn vrienden mogelijk een nieuwe, welvarende weg in te slaan. Met hen steelt hij een exorbitant dure whiskey.

De film is naast een vermakelijke misdaadkomedie ook een sociaal-realistisch drama over een kansarme draaideurcrimineel.

Leuk te weten: the Angels’ Share is een bekend verschijnsel tijdens het rijpingsproces van whisky. Tijdens dit proces verdampt ieder jaar ongeveer 2% van de whisky uit het vat. In Schotland noemen ze dit liefkozend The Angels’ Share, het deel van de whisky dat wordt gereserveerd voor de Engelen.

Over de film

Lengte film: 101 minuten
Jaar: 2012
Genre: drama, komedie
Regie: Ken Loach
Acteurs: o.a. Paul Brannigan, John Henshaw, William Ruane
Land: Verenigd Koninkrijk
Oorspronkelijke taal: Engels

De film werd winnaar van de Jury Prijs op het Cannes Film Festival in 2012.

Preview

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: