28 september 2018

Kamerconcert van ‘Soleil Duo’

Praktische gegevens
Vrijdag 28 september 2018
Locatie: Het Klooster (Raadszaal)
Aanvang concert: 15.00 uur
Zaal open vanaf: 14.45 uur
Eindtijd: ongeveer 16.00 uur
Prijs: € 7,50 (incl. koffie/thee na afloop)
Vrije plaatskeuze

Toegangskaarten zijn te koop vanaf zaterdag 1 september 2018 via de ticketwebshop van Cultuur Overdag óf op werkdagen tijdens kantooruren aan de balie van Het Klooster.

Over het concert
Soleil Duo bestaat uit Bea Andrés Molero (cello) en Maria Lopez Belarte (piano). De musici delen hun speciale interesse in muziek van de XXe eeuw en folkmuziek uit Spanje.

Het duo brengt een gevarieerd klassiek programma.

Over Soleil Duo
María en Bea hebben elkaar in 2014 ontmoet tijdens hun studies aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze delen een grote passie voor kamermuziek en hebben ze speciale interesse in muziek van de twintigste eeuw en folkmuziek uit Spanje. Zo is het Soleil Duo geboren.

Bea heeft in 2018 haar master diploma verkregen aan de ‘Accademia Nazionale di Santa Cecilia’ in Rome met Giovanni Sollima. Vorige jaren heeft Bea gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam met Monique Bartels, Dmitri Ferschtman en Jeroen den Herder.

María is in 2016 afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam waar ze haar master opleiding volgde met leraar David Kuyken (piano) en Richard Egarr (fortepiano).

Dit jaar starten ze verschillende projecten zoals ‘onbekende vrouwelijke componisten’, ‘hedendaagse componisten’ en brengen ze traditionele Spaanse muziek voor cello en piano naar Nederland.

Ze hebben masterclasses gevolgd bij (o.a.) David Kuyken, Monique Bartels, Jeroen den Herder en concerten verzorgd in Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje.

Cultuur Overdag en Stichting Muziek in Huis
In seizoen 2018/2019 organiseert Cultuur Overdag, mede dankzij een bijdrage van de gemeente Nuenen, laagdrempelige concerten  klassieke kamermuziek. Iedereen is welkom bij deze concerten. Zeker ook zij voor wie het niet vanzelfsprekend is naar een concert te gaan, omdat zij bijvoorbeeld ziek of mindervalide zijn.

De concerten worden georganiseerd in samenwerking met Stichting Muziek in Huis. Deze stichting wil via concerten met klassieke muziek de kwaliteit van leven van ouderen en zieken verhogen. Jaarlijks organiseert zij meer dan 600 kamerconcerten uitgevoerd door professionele ensembles.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: