30 oktober 2019

Het Allerzielenconcert in Nuenen staat in het teken van de muziek van Wolfgang Amadeus Mozart. Dit heeft Cultuur Overdag, in overleg met organisator en dirigent Tom Suters, geïnspireerd tot het organiseren van twee aanvullende activiteiten: een lezing en een film.

De film ‘ Nannerl, la soeur de Mozart’ wordt vertoond op donderdag 7 november; de lezing over de muziek van Mozart is op woensdag 30 oktober.

Praktische gegevens lezing

♦ Datum: 30 oktober 2019
♦Aanvang lezing: 14.30 uur
♦ Zaal open vanaf 14.15 uur
♦ Einde lezing: ongeveer 17.00 uur
♦ Prijs: € 10,0 (inclusief een kopje koffie/thee)
♦ Locatie: Het Klooster (Park 1, Nuenen)
♦ Vrije plaatskeuze (max. 50 plaatsen)

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de ticketwebshop van Cultuur Overdag en op werkdagen tijdens kantooruren aan de balie van Het Klooster (Park 1, Nuenen).

Over de lezing

De lezing wordt verzorgd door Cees Hollenberg en Tom Suters.

De heer Cees Hollenberg vertelt over de muziek van Mozart waarbij hij muziekfragmenten laat horen uit:

  • Pianoconcert 9 “ Jeunehomme” KV 271
  • Pianoconcert 24 c min. KV 491
  • Gran Partita voor blazers KV 361
  • Symfonie Concertante voor viool en altviool KV 364 Ie Nozze di Figaro KV 492 Requiem KV 626

Na deze inleiding vertelt Tom Suters over ‘ zijn’ Allerzielenconcert waarin de muziek van Mozart centraal staat. Hij licht toe welke keuze in muziekstukken hij heeft gemaakt en hoe zijn interpretatie eruit ziet.

Over Cees Hollenberg

Cees Hollenberg studeerde Musicologie en Schoolmuziek en was 35 jaar werkzaam in het muziekonderwijs. In zijn lezingen wil hij de betovering van de muziek inzichtelijk maken door het publiek te wijzen op de instrumentatie en de vorm. Dit alles met de nodige dosis humor.

Over Tom Suters

Tom Suters is sinds 2008 actief als dirigent van meerdere kerk- en profane koren en dirigeert op dit moment diverse koren verbonden aan de Clemenskerk in Nuenen. Daarnaast geeft hij ook zanglessen. Als artistiek leider en dirigent is hij verbonden aan het projectkoor en –orkest Lux Aeterna waarmee hij jaarlijks een groot Allerzielenconcert geeft in de regio Eindhoven.

Vanaf 2003 nam Tom verscheidene malen deel aan de Kurt Thomas cursus voor koordirigenten tot het hoogste niveau en volgde verscheidene (internationale) Masterclasses voor dirigenten. In 2010 behaalde hij het amateur diploma koordirectie van de Meerjarige Dirigenten Opleiding bij Ramon van den Boom. In 2014 behaalde hij zijn bachelor diploma koordirectie bij Joop Schets met een uitvoering van o.a. de Krönungsmesse van Mozart, Immortal Bach van Knut Nystedt en les chansons des roses van Morten Lauridsen.

Informatie over het Allerzielenconcert op zaterdag 9 november 2019 is hier te vinden.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: