30 oktober 2020

Bijzondere tijden vragen om creatieve ideeën. Nu Cultuur Overdag Cultuur Avonduur geen grootschalige culturele activiteiten kunnen organiseren, wordt gestart met Concertini in het Van Goghkerkje: korte concerten van ongeveer 45 minuten.

Het concert wordt georganiseerd met inachtneming van de covid-19 richtlijnen van het RIVM en de overheid. Dit betekent ook dat er maar plaats is voor ongeveer 20-24 gasten (afhankelijk van de samenstelling van het gezelschap).

Anna Karnovska: ‘Europa aan huis, een muzikaal avontuur’ 

♦ Datum: vrijdag 30 oktober 2020
♦ Aanvang concert: 19.30 uur
♦ Zaal open vanaf 19.15 uur
♦ Einde concert: 20.15 uur
♦ Toegangsprijs: € 10,00
♦ Locatie: Van Goghkerkje (Papenvoort 2a, Nuenen)
♦ Aanmelden kan via deze link. UPDATE 28 oktober: reserveer zonder financieel risico, vooruitbetaling is niet nodig.

Als het eerste concertino is uitverkocht wordt diezelfde avond een tweede concert georganiseerd.

Over het concert

Het concert is een kleine reis door Europa. Waar we vroeger snel en gemakkelijk konden genieten van alle prachtige landen is dit nu minder vanzelfsprekend. Maar met muziek is veel mogelijk. Gasten worden door Anna Karnovska meegenomen op een muzikale reis door steden en landen in Europa, om zo Europa toch dichtbij te ervaren.

Olga de Kort

Tijdens het concert wordt Anna begeleid door pianiste Olga de Kort.

Het programma ziet er als volgt uit (onder voorbehoud):

  • Italië: O sole Mio, Sebben crudele (Caldara), O mio babbino caro, Con te partiro
  • Frankrijk: Le secret (Fauré)
  • Duitsland: Frutti di mare (aria van Annina), Widmung (Schubert), Schumann
  • Engeland: Memories (uit: Cats)
  • Rusland: Ochi chernye
  • Oekraïne: Oj ne svity misiachenku

Over Anna Karnovska

Een van haar eerste herinneringen was dat ze aan het zingen was en dat haar familie vriendelijk verzocht door te gaan, maar dan in de ’s morgens vroeg. Drie jaar oud was ze toen.

Ruim 25 jaar later zingt Anna Karnovska nog steeds. Na het gymnasium studeerde ze klassieke zang aan de Academy of Music (Odessa) en aan het Prayner Konservatorium (Wenen). Daarna volgde het Kirchenmusik Konservatorium (Wenen) en prive zanglessen bij Ilko Natschev (Wenen).

Inmiddels woont ze in Nuenen en geeft, naast optredens, ook zangles in Eindhoven. Waarom? Zoals ze zelf zegt: “Zingen is een sleutel voor het hart van mensen en een gezonde zangtechniek is een sleutel voor je betere zelf.”

Tijdens de repetitie in het Van Goghkerkje (29 oktober 2020)

Een eerste indruk

Covid-19 richtlijnen

Reserveren en ‘checkgesprek’
Na de aanmelding stuurt Cultuur Overdag een mail met de nummers van de gereserveerde stoelen in het Van Goghkerkje. De stoelen worden toegewezen van ‘voor naar achter’; er wordt rekening gehouden met de 1,5 meter afstand.
Gasten gaan via de voordeur naar binnen en verlaten het kerkje aan de achterzijde.
Bij aankomst worden de geregistreerde gegevens van iedere gast gecontroleerd en worden enkele vragen over uw gezondheid gesteld. Verwacht wordt dat iedereen met verkoudheidsklachten thuisblijft.

Gebruik mondkapjes
Sinds 1 oktober j.l. adviseert de overheid het gebruik van mondkapjes. Cultuur Avonduur hoopt dat haar gasten deze richtlijn ook in acht nemen bij de registratie en bij binnenkomst resp. het verlaten van het kerkje. Tijdens het concert kan het mondkapje worden afgezet.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: