30 september 2022

Film ‘Belfast’

Praktische gegevens

♦ Datum: vrijdag 30 september 2022
♦Aanvang film: 19.30 uur
♦ Foyer open vanaf 19.00 uur
♦ Zaal open vanaf 19.15 uur
♦ Einde film: ongeveer 21.00 uur
♦ Prijs: € 7,50 (incl. thee/koffie)
♦ Locatie: Het Klooster (Park 1, Nuenen)

Toegangskaarten zijn vanaf donderdag 22 september 2022 op werkdagen tijdens kantooruren te koop aan de balie van Het Klooster (Park 1, Nuenen). Ook voor aanvang van de film zijn toegangskaarten te koop.

Inhoud film

De Troubles in Belfast (Noord-Ierland), waar vanaf 1969 een bloedige strijd plaatsvond tussen katholieken en protestanten, gezien door de ogen van de negenjarige Buddy, gek op films.
Het is een turbulente periode voor het gezin uit de arbeidersklasse. Buddy wordt getuige van een land waarin grote chaos heerst. Intussen worstelen zijn ouders met de idee om Noord-Ierland te verlaten en een nieuw leven te beginnen.

De film toont de chaos en ellende van het bloedige conflict, maar ook Buddy’s eerste verliefdheid, het vurige, maar wankele huwelijk van zijn ouders, en de warme genegenheid van zijn opa en oma.

Een autobiografische film van Kenneth Branagh , geboren en opgegroeid in Belfast. Hij vertrok met zijn ouders naar Engeland om het toenemende geweld tussen katholieken en protestanten te ontvluchten.
De film in zwart-wit won een Oscar voor het beste originele scenario en bevat muziek van de in Belfast geboren Van Morrison.

Over de film

Jaar: 2021
Genre: drama
Regie: Kenneth Branagh
Acteurs: o.a. Caitríona Balfe, Judi Dench en Jamie Dornan
Land: Verenigd Koninkrijk
Oorspronkelijke taal: Engels

Preview

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: