31 januari 2020

Duo Paul van Kessel en Cord Heineking
Jazz concert

Praktische gegevens

♦ Datum: vrijdag 31 januari 2020
♦Aanvang concert: 15.00 uur
♦ Zaal open vanaf 14.45 uur
♦ Einde concert: 16.00 uur
♦ Prijs: € 8,50 (inclusief een kopje koffie/thee na afloop concert)
♦ Locatie: Het Klooster (Park 1, Nuenen)
♦ Vrije plaatskeuze

Toegangskaarten zijn te koop via de ticketwebshop van Cultuur Overdag óf, vanaf 9 januari 2020, op werkdagen tijdens kantooruren aan de balie van Het Klooster (Park 1 , Nuenen).

NB: Eerder was voor deze datum het Duo Gimenez-Iskhakova (gitaar en saxefoon) aangekondigd. Stichting Muziek in Huis heeft echter laten weten dat het duo is verhinderd en heeft daarom voor een nieuw duo gezorgd. Dit keer dus geen klassieke muziek maar een jazzy geluid op de vrijdagmiddag.Over het concert

Het exacte programma is medio januari bekend.

Over Duo Paul van Kessel en Cord Heineking

Het ensemble Duo Paul van Kessel en Cord Heineking, bestaande uit Paul van Kessel – stem-gitaar, Cord Heineking – contrabas, brengt een toegankelijk gevarieerd jazzy programma.

De bezoekers van dit concert worden teruggebracht naar vervlogen tijden met muziek uit ‘The Great American Songbook’. Muziek uit de jaren ’30 – ’50 van Cole Porter, Oscar Peterson, Irving Berlin, George Gershwin, Miles Davis en vele anderen. Terug naar de tijd van romantiek en de tijd dat het leven nog vol verwachtingen was.

Over de musici

Paul van Kessel (zang, gitaar) maakte naam in de jazzkringen als een van de weinige mannelijke jazzvocalisten in Nederland. Hij is o.a. bekend geworden als vocalist van de Nederlandse bigband The Young Sinatras en als host van de Wicked Jazz Sounds (Melkweg, Amsterdam). Daarnaast deed hij tal van gastoptredens bij o.a. het ’Orkest van de Koninklijke Luchtmacht’ en het ‘Jazz Orchestra of the Concertgebouw’. Sinds 2011 is hij bezig met het schrijven en produceren van eigen muziek. Deze is vaak te beluisteren op zenders als Radio6, NPO Radio2 Soul & Jazz en Sublime FM.

Cord Heineking (contrabas) studeerde basgitaar en contrabas aan de conservatoria van Enschede en Hilversum. Tijdens zijn studie begon hij zich steeds meer te verdiepen in de jazz. Na zijn afstuderen vestigde hij zijn naam in de jazz-scene door  succesvolle deelname aan verschillende muziekconcoursen. Naast het optreden is componeren en produceren een steeds belangrijkere rol gaan spelen in zijn muzikale loopbaan.

Cultuur Overdag en Stichting Muziek in Huis

Ook in seizoen 2019/2020 organiseert Cultuur Overdag, mede dankzij een bijdrage van de gemeente Nuenen, laagdrempelige concerten klassieke kamermuziek. Iedereen is welkom bij deze concerten. Zeker ook zij voor wie het niet vanzelfsprekend is naar een concert te gaan, omdat zij bijvoorbeeld ziek of mindervalide zijn.

De concerten worden georganiseerd in samenwerking met Stichting Muziek in Huis. Deze stichting wil via concerten met klassieke muziek de kwaliteit van leven van ouderen en zieken verhogen. Jaarlijks organiseert zij meer dan 600 kamerconcerten uitgevoerd door professionele ensembles.

Samenwerking Vier het Leven

Deze voorstelling is opgenomen in het programma van Vier het Leven. Informatie over de samenwerking tussen Cultuur Overdag en Vier het Leven is hier te vinden.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: