31 mei 2022

Film ‘Fanfare’

Op initiatief van Woonzorgcentrum Savant van Lenthof en met medewerking van Cultuur Overdag wordt de film ‘Fanfare’ vertoond.

Praktische gegevens

♦ Datum: dinsdag 31 mei 2022
♦ Aanvang film: 14.30 uur
♦ Foyer open vanaf 14.00 uur
♦ Zaal open vanaf 14.15 uur
♦ Einde film: ongeveer 16.00 uur
♦ Prijs: € 6,50
♦ Locatie: Het Klooster (Park 1, Nuenen)

Toegangskaarten zijn vanaf maandag 2 mei 2022 op werkdagen tijdens kantooruren te koop aan de balie van Het Klooster (Park 1, Nuenen).

Inhoud film

De film speelt zich af in het fictieve dorpje Lagerwiede dat een goede fanfare telt, Kunst en Vriendschap geheten. Deze fanfare wil deelnemen aan een concours en heeft grote kans in de prijzen te vallen.
Tijdens de voorbereiding op dat concours breekt echter ruzie uit tussen twee muzikanten. Als gevolg daarvan wordt de vereniging verdeeld in twee kampen die beide op eigen titel willen deelnemen aan het concours.
Een componist schrijft voor beide orkesten een afzonderlijke compositie; op het eerste gehoor zijn het twee totaal verschillende stukken.
Na veel verwikkelingen arriveren beide orkesten gelijktijdig op het podium van het concours en beginnen eveneens gelijktijdig hun eigen stuk te spelen. Dan blijken beide stukken perfect in elkaar te passen, waarmee het concours gewonnen wordt.

Over de film

Fanfare is een Nederlandse komische speelfilm uit 1958, geregisseerd door Bert Haanstra.
De film werd opgenomen in het dorp Giethoorn en behoort tot de mijlpalen uit de Nederlandse filmgeschiedenis. Met ruim 2,6 miljoen bioscoopbezoekers is de film op Turks Fruit na, de succesvolste Nederlandse film aller tijden.

Het scenario werd geschreven door Bert Haanstra en Jan Blokker. De film was het speelfilmdebuut van Bert Haanstra.
De muziek is van Jan Mul en werd uitgevoerd door het Concertgebouworkest.
Aan de film werd deelgenomen door een keur aan Nederlandse artiesten: Riek Schagen, Bernard Droog, Albert Mol, Andrea Domburg en vele anderen.

Preview

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: