4 juni 2019

Film ‘Loveless’

Praktische gegevens

♦ Datum: 4 juni 2019
♦Aanvang film: 10.30 uur
♦ Foyer open voor koffie/thee vanaf 10.00 uur
♦ Zaal open vanaf 10.15 uur
♦ Einde film: ongeveer 12.30 uur
♦ Prijs: € 6,50 (inclusief een kopje koffie/thee)
♦ Locatie: Het Klooster (Park 1, Nuenen)
♦ Vrije plaatskeuze

Toegangskaarten zijn op werkdagen tijdens kantooruren te koop aan de balie van Het Klooster (Park 1, Nuenen).

Inhoud film

Boris en Zhenya zijn bezig te scheiden. Over het hoofd van hun enige zoon maken ze onafgebroken ruzie en proberen zo snel mogelijk van elkaar en hun appartement af te komen. Allebei bereiden ze hun respectievelijke toekomst voor.

Boris heeft een relatie met een jonge vrouw, die inmiddels zwanger van hem is en Zhenya heeft een relatie  met een rijke man. Ze worden volledig opgeslokt door hun eigen bestaan en geen van beide lijkt nog oog te hebben voor Alyosha, hun 12-jarige zoon. Totdat hij verdwijnt. Er wordt een grootscheepse zoekactie opgezet, maar zal dit effect hebben?

Over de film

Jaar: 2017. Land: Rusland/Frankrijk. Genre: drama. Regisseur: Andrey Zvyagintsev. Acteurs: Aleksey Rozin, Maryana Spivak, Yanina Hope. Taal: Russisch met Nederlandse ondertiteling.

De eigentijdse Russische filmmaker Andrey Zvyagintsev toont in de film ‘Loveless’ een modern Rusland. Hij start zijn verhaal ergens in 2012 en zet dit af tegen politieke gebeurtenissen in zijn eigen land, de Verenigde Staten en Oekraïne. Maar zelfs ontdaan van deze politieke en sociaal-maatschappelijke lading is Loveless een sterk drama dat minutieus de teloorgang van kernwaarden als trouw, zorgzaamheid en liefde aankaart. 

De speciale juryprijs van Cannes ging naar deze film.

Recensie: ‘Loveless’ is ijselijk mooi, mysterieus en toegankelijk.

Preview

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: