4 oktober 2019

Praktische gegevens

♦ Datum: vrijdag 4 oktober 2019
♦Aanvang concert: 15.00 uur
♦ Zaal open vanaf 14.45 uur
♦ Einde concert: 16.00 uur
♦ Prijs: € 8,50 (inclusief een kopje koffie/thee na afloop concert)
♦ Locatie: Het Klooster (Park 1, Nuenen)
♦ Vrije plaatskeuze

Toegangskaarten zijn te koop  via de ticketwebshop van Cultuur Overdag óf, vanaf 9 september 2019, op werkdagen tijdens kantooruren aan de balie van Het Klooster (Park 1, Nuenen).

Over het concert

Het ensemble Marijke Groenendaal (sopraan) en Jacob Engel (piano) brengt een gevarieerd programma met liederen van o.a. Schubert, Brahms, Prokofiev en Charles Ives.

Het programma ziet er als volgt uit:

Over de musici

Sinds 2006 vormen Marijke Groenendaal en Jacob Engel een duo. Voor Stichting Muziek in Huis brengen zij programma’s waarin ze op zoek gaan naar dwarsverbanden. Zij maken liederen en aria’s toegankelijk niet alleen door hun voordracht, maar ook door het publiek mee te nemen in het gedicht of het verhaal. Door de levendige toelichtingen kan iedereen zich inleven en genieten van bekende en onbekende muziek.

Marijke en Jacob volgden samen lessen bij Rudolf Jansen, Kelvin Grout en Sepp Grotenhuis, en masterclasses bij Olaf Bär, Robin Bowman, Eugene Asti, Margreet Honig, Julius Drake, Malcolm Martineau, Roger Vignoles en Sasja Hunnego.

Over Marijke Groenendaal

Marijke Groenendaal heeft sinds haar jeugd privé-zangles en heeft deelgenomen aan masterclasses bij onder meer Peter Kooij, Evelyn Tubb en Sarah Walker. Zij wordt momenteel gecoacht door Marjan Kuiper, hoofdvakdocent Zang aan het conservatorium in Zwolle. Marijke verleent regelmatig solistische medewerking aan concerten van koren in Nederland en Engeland.
Meer over Marijke leest u op haar website.

Over Jacob Engel

Jacob Engel kreeg de eerste pianolessen van zijn grootvader, later van Anneke Dekker en Kamilla Bystrova in Den Haag. Het klassieke lied is zijn passie. Als liedpianist volgde hij lessen bij Kelvin Grout, David Willison en Terence Allbright.
Meer over Jacob Engel leest u hier.

Geluidsfragmenten

Alvast een indruk krijgen van de prachtige uitvoeringen van het duo Groenendaal en Engel? Hier vindt u diverse audiofragmenten.

Cultuur Overdag en Stichting Muziek in Huis

Ook in seizoen 2019/2020 organiseert Cultuur Overdag, mede dankzij een bijdrage van de gemeente Nuenen, laagdrempelige concerten klassieke kamermuziek. Iedereen is welkom bij deze concerten. Zeker ook zij voor wie het niet vanzelfsprekend is naar een concert te gaan, omdat zij bijvoorbeeld ziek of mindervalide zijn.

De concerten worden georganiseerd in samenwerking met Stichting Muziek in Huis. Deze stichting wil via concerten met klassieke muziek de kwaliteit van leven van ouderen en zieken verhogen. Jaarlijks organiseert zij meer dan 600 kamerconcerten uitgevoerd door professionele ensembles.

Samenwerking Vier het Leven

Deze voorstelling is opgenomen in het programma van Vier het Leven. Informatie over de samenwerking tussen Cultuur Overdag en Vier het Leven is hier te vinden.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: