5 september 2020

Bijzondere tijden vragen om creatieve ideeën. Nu Cultuur Overdag en Cultuur Avonduur geen grootschalige culturele activiteiten kunnen organiseren, is sinds 1 juni gestart met ‘concertini’ : korte concerten van ongeveer 45 minuten.

De concertini zijn tot op heden georganiseerd in het Van Goghkerkje, maar voor zaterdagavond 5 september is een heel bijzondere locatie gevonden: landgoed Soeterbeek. Na overleg met de eigenaresse mag Cultuur Avonduur daar een kleinschalig openlucht organiseren.

Uiteraard wordt het concert wordt georganiseerd met inachtneming van de corona-richtlijnen van het RIVM en de overheid.

Concertino: ‘Ilen Mer’

♦ Datum: zaterdagavond 5 september 2020
♦ Aanvang concert: 19.00 uur
♦ Aankomst gasten vanaf 18.30 uur
♦ Einde concert (ongeveer): 20.15 uur
♦ Entreeprijs: € 15,00 per persoon, inclusief een consumptie
♦ Locatie: landgoed Soeterbeek (Soeterbeek 4, Nuenen)
♦ UITVERKOCHT

UPDATE 2 september 2020 (19.00 uur): het concert is uitverkocht. Als u op de wachtlijst wilt komen staan, mail dan uw naam, telefoonnummer en gewenst aantal toegangskaarten naar info@cultuuroverdag.nl. Als er kaarten retour komen wordt contact met u opgenomen.

Stoelnummers en placering
Na het aanmelden wordt een mail met een betaallink gestuurd. Er geldt een betaaltermijn van 2 dagen, daarna vervalt de aanmelding.
Na betaling wordt een mail gestuurd met een bevestiging van de reservering en uw stoelnummer(s).De stoelen zullen opgesteld worden met een afstand van 1,5 meter. Gezelschappen uit één gezin/huishouden kunnen hun stoelen bij elkaar zetten.
Check regelmatig uw spam-mailbox en voeg eventueel info@cultuuroverdag.nl toe als betrouwbare mailer.

Klik hier voor meer praktische zaken rondom het concertino.

Over het concert

In hun muziek combineert Ilen Mer invloeden van Britse folk met combineert met hedendaagse moderne Indie-pop. Op de setlist staan nummers van hun albums The Things That Sleep In The Woods (2015) en Öar (2017), maar zullen ze ongetwijfeld ook nieuw materiaal spelen dat op hun derde album zal komen staan.

Over Ilen Mer

Ilen Mer is een vierkoppige band; de bandleden kennen elkaar van de Rock Academie in Tilburg. In hun muziek geen vluchtig hit-materiaal, maar doorleefde songs die de sfeer zodanig weten te vangen dat het is alsof je zelf over de Scandinavische meren uitkijkt onder een heldere sterrenhemel. Ilen Mer heeft de stilte van de weidsheid in de Zweedse bossen gevangen in haar muziek en heeft de schoonheid van de uitgestrekte Zweedse natuur meegepikt. Het maakt van de beluistering van haar muziek een even rustgevende als spannende luistertrip.

De muziek wordt niet voor niets vaak omschreven als filmisch of cinematic: de beeldende lyrics van frontvrouw Merit Visser worden perfect aangevuld met warme synths, delayende gitaren en stuwende drums van de bandleden.

Hun eerste twee platen volgden elkaar in rap tempo op. Debuutalbum The Things That Sleep In The Woods (2015) werd na een succesvolle crowdfunding bij Voordekunst gereleaset in een uitverkocht theater de NWE Vorst in Tilburg.
De band deed hun label ‘indiepop’ eer aan door een onafhankelijke tour op te zetten langs verstopte plekken door heel Nederland, en speelde tijdens deze ‘Hidden Tour’ tussen de vaten van bierbrouwerijen, in de machinekamers van duwboten en bovenin watertorens.

Voor het opvolgende album vertrok de band naar een afgelegen plek in Zweden, waar Öar in 10 dagen tijd ontstond. Waar The Things That Sleep In The Woods orkestraal en groots was – zowel op de plaat als live werkte de band samen met blazers en strijkers, en was elk bandlid multi-instrumentalist – verkende Ilen Mer op Öar elektronische sounds van synthesizers en drumcomputers. De warme, filmische sfeer die de band kenmerkt is echter op beide platen duidelijk terug te horen. Öar is een ode aan het herontdekken van jezelf en kracht vinden als je opnieuw moet beginnen.

De Krenten Uit De Pop noemde Öar “een ontzettend sterke plaat, die geen moment onder doet voor alles dat in het buitenland wordt bejubeld op het moment. Ook op haar tweede plaat combineerde Ilen Mer invloeden uit de Britse folk van weleer met invloeden uit de hedendaagse indie-pop, maar vergeleken met het debuut laat de band een enorme groei horen.” Analogue Trash beschreef de eerste single Skeleton als ‘achingly windswept and beautiful.”

Vanaf 2019 startte de band met het schrijven van nieuw materiaal voor de derde plaat. In Scandinavië, mede dankzij een uitnodiging voor een show op het Gothenburg Culture Festival, ontstonden de eerste preproducties die aan de basis liggen voor de derde plaat, die hoogstwaarschijnlijk Untie gaat heten. De songs leunen op de thematiek ‘loslaten’ – van je verleden, van ideeën die je had, van verwachtingen en plannen. De songs ademen berusting en een vorm van wijsheid en illustreren de groei van de band als geheel, en de bandleden als individuen, op prachtige wijze.
Onderdeel van de groei van de band is hun onafhankelijke aanpak: de derde plaat wordt volledig in eigen beheer opgenomen, geproduceerd en uitgebracht.

Vanaf 2021 wil Ilen Mer zich weer volledig op het geven van concerten storten. De geplande boekingen van het najaar van 202 kwamen door de corona-crisis te vervallen en de band wil de boekingen oppakken als er weer meer mogelijkheden zijn on live te spelen.

Alvast genieten van Ilen Mer

Muziek van Ilen Mer is te beluisteren via Spotify en YouTube.

Praktische zaken

Parkeermogelijkheden
Bezoekers van het concertino worden verzocht bij voorkeur per fiets naar landgoed Soeterbeek te komen; fietsen kunnen op het terrein gestald worden.
Er is een (beperkte) parkeergelegenheid voor auto’s, op de parkeerplaats Tuinbouwbedrijf De Haas (Soeterbeek 3, 5674 NH Nuenen).

Reserveren i.v.m. RIVM-/overheidsrichtlijnen
Van iedereen met klachten die (mogelijk) gerelateerd zijn aan corona wordt verwacht dat zij thuisblijven en een bericht van verhindering sturen; waar mogelijk worden gekochte kaarten verkocht aan mensen op de wachtlijst voor het concertino. Bij aankomst op landgoed Soeterbeek wordt een ‘checkgesprek’ gevoerd.

Weersomstandigheden
Voorwaarde bij het organiseren van een openluchtconcert: goed weer. Als het concertino vanwege regen niet kan doorgaan wordt iedereen daarvan op de hoogte gesteld. Indien mogelijk wordt een alternatieve datum gezocht. Als het concert helemaal niet kan doorgaan óf men is verhinderd op de alternatieve datum, wordt het betaalde bedrag volledig teruggestort.
Het laatste nieuws over het concert wordt altijd vermeld op de websites van Cultuur Overdag, Cultuur Avonduur en Facebook.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: