10 maart 2022

Film ‘Little Women’

Praktische gegevens

♦ Datum: donderdag 10 maart 2022
♦Aanvang film: 10.30 uur
♦ Foyer open vanaf 10.00 uur
♦ Zaal open vanaf 10.15 uur
♦ Einde film: ongeveer 12.45 uur
♦ Prijs: € 6,50 (zonder koffie/thee)
♦ Locatie: Het Klooster (Park 1, Nuenen)

Toegangskaarten zijn vanaf maandag 28 februari 2022 op werkdagen tijdens kantooruren te koop aan de balie van Het Klooster (Park 1, Nuenen).

Inhoud film

Het verhaal speelt zich af in het Massachusetts van de jaren 1860 en volgt de 4 zussen Jo, Meg, Amy en Beth terwijl ze opgroeien onder de hoede van hun moeder Marmee ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog. Elk van de vier zussen vindt haar eigen weg in de maatschappij en ontdekt de liefde.
In 1868 werkt Jo als lerares in New York. Ze begint een boek te schrijven op basis van haar leven en dat van haar zussen en stuurt de eerste hoofdstukken naar Meneer Dashwood. Hij is niet onder de indruk en wil het verhaal niet publiceren. De dochters van Meneer Dashwood dringen bij hun vader aan. Hij besluit het boek alsnog te publiceren.

‘Little Women’ is een allesbehalve stijf en ouderwets kostuumdrama. De film bruist, sprankelt en laat zien dat sommige klassiekers met recht tijdloos genoemd mogen worden.

Over de film

Jaar : 2019
Genre : Kostuumdrama.
Regie : Breda Gerwig
Acteurs : o.a. Emma Watson, Merel Streep, Florence Pugh, Timothee Hal Chalamet
Land : Verenigde Staten
Taal : Engels met Nederlandse ondertiteling
Prijs : Een Oscar voor beste costuums

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1868 van Louisa May Alcott.

Preview

Covid-19 richtlijnen

De film wordt georganiseerd volgens de geldende richtlijnen van het RIVM en de overheid. Vanaf 25 februari zijn er voor filmvertoningen in de Theaterzaal geen specifiek maatregelen nodig [situatie 23 februari 2022].

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: