7 december 2021

Film ‘Little Women’

Praktische gegevens

♦ Datum: dinsdag 7 december 2021
♦Aanvang film: 10.30 uur
♦ Foyer open vanaf 10.00 uur
♦ Zaal open vanaf 10.15 uur
♦ Einde film: ongeveer 12.45 uur
♦ Prijs: € 6,50 (zonder koffie/thee)
♦ Locatie: Het Klooster (Park 1, Nuenen)
♦ Toegang alleen met coronatoegangsbewijs en ID/paspoort

Toegangskaarten zijn vanaf maandag 1 november 2021 op werkdagen tijdens kantooruren te koop aan de balie van Het Klooster (Park 1, Nuenen).

Inhoud film

Het verhaal speelt zich af in het Massachusetts van de jaren 1860 en volgt de 4 zussen Jo, Meg, Amy en Beth terwijl ze opgroeien onder de hoede van hun moeder Marmee ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog. Elk van de vier zussen vindt haar eigen weg in de maatschappij en ontdekt de liefde.
In 1868 werkt Jo als lerares in New York. Ze begint een boek te schrijven op basis van haar leven en dat van haar zussen en stuurt de eerste hoofdstukken naar Meneer Dashwood. Hij is niet onder de indruk en wil het verhaal niet publiceren. De dochters van Meneer Dashwood dringen bij hun vader aan. Hij besluit het boek alsnog te publiceren.

‘Little Women’ is een allesbehalve stijf en ouderwets kostuumdrama. De film bruist, sprankelt en laat zien dat sommige klassiekers met recht tijdloos genoemd mogen worden.

Over de film

Jaar : 2019
Genre : Kostuumdrama.
Regie : Breda Gerwig
Acteurs : o.a. Emma Watson, Merel Streep, Florence Pugh, Timothee Hal Chalamet
Land : Verenigde Staten
Taal : Engels met Nederlandse ondertiteling
Prijs : Een Oscar voor beste costuums

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1868 van Louisa May Alcott.

Preview

Covid-19 richtlijnen

De film wordt georganiseerd met inachtneming van de verplichte richtlijnen van het RIVM en de overheid. Er wordt gewerkt met coronatoegangsbewijzen. Van iedere bezoeker wordt verwacht dat hij/zij een coronatoegangsbewijs en ID/paspoort door een vrijwilliger van Cultuur Overdag/Cultuur Avonduur laat controleren voor toegang tot de film.

Ik heb nog een ongebruikte toegangskaart voor de film. Kan ik die nog gebruiken? Gasten die vorig jaar al een kaartje voor een film hebben gekocht maar deze niet hebben kunnen gebruiken vanwege de annulering van films kunnen dit kaartje bij Het Klooster omwisselen.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: