8 december 2022

Film ‘A Chiara’

Praktische gegevens

♦ Datum: donderdag 8 december 2022
♦Aanvang film: 10.30 uur
♦ Foyer open vanaf 10.00 uur
♦ Zaal open vanaf 10.15 uur
♦ Einde film: ongeveer 12.30 uur
♦ Prijs: € 7,50 (incl. koffie/thee)
♦ Locatie: Het Klooster (Park 1, Nuenen)

Toegangskaarten zijn op werkdagen tijdens kantooruren te koop aan de balie van Het Klooster (Park 1, Nuenen).

Op de hoogte blijven van de films die in seizoen 22-23 worden vertoond? In de digitale nieuwsbrief van Cultuur Overdag worden alle films aangekondigd mét titel en aanvullende informatie. Abonneren op de nieuwsbrief kan hier.

Inhoud film

De 15-jarige Chiara Guerassio leidt een comfortabel en typisch tienerleven in het Zuid-Italiaanse Gioia Tauro: ze is verslingerd aan haar smartphone, ze trekt op met vriendinnen en plaagt haar oudere zus Giulia.
Ze viert met de hele familie, vrienden en bekenden de achttiende verjaardag van haar zus. Op het vrolijke feest is de hechte familie in een uitstekend humeur. De dag na de festiviteiten wordt de auto van vader Claudio opgeblazen en Claudio zelf is verdwenen. Iedereen zwijgt, maar Chiara wil koste wat het kost weten wat er is gebeurd. Wanneer ze meer leert over de geheimen van haar vader en zijn banden met de maffia, wordt ze gedwongen te beslissen wat voor toekomst ze voor zichzelf wil creëren.

Over de film

Jaar: 2021
Genre: drama
Regisseur: Jonas Carpignano
Land: Italië
Taal: Italiaans met Nederlandse ondertiteling

In de pers schreef men over deze film, die overal 4 sterren kreeg: “Verrassend portret van een manier van leven die van generatie op generatie wordt doorgegeven” (VPRO Cinema), “Een krachtige film” (NRC), “Vangt een volkse energie” (de Volkskrant), “Een intiem, beklemmend drama” (Trouw).
De Filmkrant schreef: “Het gevoel van authenticiteit, de ongepolijste look en de spanning tussen illusie en sociale realiteit leveren een levendige kroniek op”.

De film is het laatste deel van Carpignano’s veelgeprezen Calabrië-trilogie en ging in première in de Quinzaine des Réalisateurs-selectie in Cannes, waar A Chiara de Europa Cinemas Label Award won.

Preview

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: